Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady se Zemanem absolutně nesouhlasím! Rv

O žádných "kompenzacích" fašistickému Kyjevu tady nemůže být ani řeči. Krymští obyvatelé jen využili svého práva na sebeurčení zaručeného Chartou OSN a patří tam, kde již v historii byli a kde si přejí být!

A nikdo (zdůrazňuji - "nikdo") nemá absolutně žádné právo jim poroučet a předepisovat, kam smějí či nesmějí patřit (nemluvě o nějakých snachách o naprosto šílené válečné řešení)!

(A už vůbec nemluvě o falešném dvojím metru aplikovaném ve světě na obdobné případy)

2 4
možnosti
Foto

Něco jiného by byla existence Krymu jako samostatného státu, něco jiného je jeho připojení k Rusku, což znamená jeho zvětšení a posílení na úkor Ukrajiny. V této chvilí nemá sice Ukrajina žádný nárok jako válčící strana na nějaké rekompenzace, protože se tím dopustila porušení principu nepoužití síly v mezinárodních vztazích.

Ale kdyby podala žádost o rekompenzaci k Mezinárodnímu soudu k Haagu, tak by měla mít šanci na úspěch.

0 0
možnosti

K33a45r37l98a 96S33u14c76h90á

11. 10. 2017 5:08

podle pohledu na pana Zemana si troufnu tvrdit, že vzhledem k tomu jak vypadá a jak málo toho má ještě před sebou, nemusí nic předstírat a někomu někam lozit

0 0
možnosti

O40t26a 14K43i95n72c

11. 10. 2017 0:11

Adame, nyní doporučte Rusům anektovat Karlovy Vary za mírnou finanční kompenzaci, odpovídá to vaší logice. Škoda, že nelze dát antikarmu, ode mne byste ji určitě dostal.

7 0
možnosti

Vaší zvrácenou komunistickou logikou, Adame, může nyní Putin anektovat pobaltské státy.

9 0
možnosti
Foto

Nemůže, toliko se pobaltské státy by mohly připojit k Rusku. Co je na mapě, nelze vymazat, ani překreslit. Může dojít toliko třeba k odtržení Narviku, ale bez dohody ho převést do Ruska.

0 0
možnosti

Aha. Takže pokud by Hitler za Sudety pustil nějaký groš, bylo by to vlastně všechno cajk...

7 0
možnosti

No, nejsem zcela přesvědčen, že Zeman pronesl výrok na správném fóru a ve správný čas. S jeho pragmatickou podstatou však mohu vyjádřit souhlas.

Již dříve jsem napsal, že Krym byl ruský a proti nápravě gesta ožralého Chruščova stála nutnost stáhnout z Ukrajiny jaderné zbraně. Putin neměl jinou možnost, protože diplomatickou cestou to bylo zcela neprůchodné.

Nelze obecně, i dle mezinárodního práva, souhlasit s násilným uchvácením cizího území. Rusko mělo k zabrání vydat memorandum (a ne školácky lhát, viďte p. Putine) a minimálně popsat všechny, i historické okolnosti, které k tomu vedly. Pod mezinárodním dohledem opakovat referendum a určitě nabídnout Ukrajině kompenzaci.

A nakonec, skoro si myslím, že projednání Zemanova návrhu patří do předjednání expertů obou stran. Nevíme, co se děje v zákulisí, ale je docela možné, že smazání problému zvaného Krym se nehodí některým západním politikům včetně USA do krámu a tenhle bičík chtějí mít trvale v ruce. V tomto případě pak jsou Zemanova slova na místě. Ale k celému se lze jen opakovat: nevím.

5 7
možnosti

J60a70r24d96a 52F97i23š73e46r

10. 10. 2017 22:20

Podle "gesta ožralého Chruščova" se pozná opravdu znalec a odborník...Rv

2 0
možnosti

Rusové na Zemana musí mít něco vážného, že ho maj tak v hrsti.

5 2
možnosti
Foto

Tak to nebude. I když možná ten pravidelný přísun vodky může hrát určitou roli :-).

10 3
možnosti

Přiznávám se, že mě slova pana Zemana překvapila... Důvod? Svým způsobem přiznal, že Rusko obsadilo Krym nelegálně...

5 0
možnosti

Mne neprekvapila. Sledujte prosim vyraz jeho obliceje.

0 0
možnosti
Foto

Vzpomínáte na problémy s dodávkou plynu Evropě z plynovodu vedoucího přes Ukrajinu? Jak se tenkrát Topolánek úpěnlivě snažil, aby Rusové nezavřeli kohoutky úplně?

A pročpak je tehdy Rusáci zavírali? Protože Ukrajinci plyn kradli, a to ve velkém.

Takže je docela dobře možné, že si ten Krym vykompenzovali dávno před tím, než o něj přišli. Tedy pokud si nenakradli ještě víc.... Takže asi tak.

6 4
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik