Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

No tak to by mohlo zaplatit taky, Finům, Polákům, Slovákům, Rumunům atd.? Líbí se mi tady, jak se píše v diskuzích o rozpínavosti USA, ale SSSR/Rusko je v podstatě jediný stát, který zabírá území. Kolik území získalo v rámci 2. sv. války SSSR a kolik USA, které to víceméně celé zbrojili a živili? Kolik jen do SSSR dodali hadrů, zbraní a jídla (a to mimochodem na přání Stalina se značkou CCCP, aby tomu vojáci věřili).

10 2
možnosti
Foto

USA? Např. Guam. Je takové hezké heslo na Wikipedii "Kolonie USA".

0 3
možnosti
JT

J66i18r22i 60T72i29c15h32y

10. 10. 2017 21:17

Podivejme se na fakta. Rusove vybojovali Krym od Turku a patril ruskemu imperiu. Chruscov jej pridelil spravne pod Ukrajinu, nebyl to problem, stejne zustaval v Sovetskem Svazu. Po rozpadu Svazu mohla vzniknout situace o navraceni Krymu do Ruska. To se nestalo, takze reseni prislo pozdeji nasilne; bez ohledu na to, jestli je Putin diktator nebo byvaly komunista, skutecnost zustava, ze Krym je soucasti Ruska.

1 3
možnosti
Foto

Nikita byl typický papaláš. Rozdával, co neměl, komu ho zrovna napadlo

1 1
možnosti
Foto

J90i48ř27í 40K80i76n76d85l

10. 10. 2017 21:04

Prezident Zeman na Parlamentním shromáždění Rady Evropy nemluvil o prioritách ČR, ale o zájmech Ruska. Finančně nebo jinak kompenzovat Ukrajině Krym znamená souhlasit s principem vojenské agrese, okupace a zabrání cizího území. Perfektní. Ostuda jako hrom.

8 4
možnosti
Foto

Totéž ale pak platí pro Izrael. Perfektní.

0 1
možnosti
JK

Výroky mluvčího Kremlu nemají s realitou nic společného. Jestli má tatíček Putin zachránit ztracené miliardy Home Creditu, nezbývá lobbistovi než se uchýlit k drastickým metodám. Sankce totiž ničí všechny koho nechání Putinův režim, ať už si veřejně vyhlašuje kdo chce co chce.

Dočasně sloužícího hradního pána nezajímají poddaní, klidně ve svém zájmu prodá cokoliv, jen když to není jeho. Hrozím se toho dne, kdy si řekne Putin o Karlovy Vary.

Bylo by rozumné mu je prodat? Co myslíte? Zeman by měl jasno hned.

1 5
možnosti
Foto

Takže Rus už nikdy neopustí Abcházii, Osetii, Krym a ani východní Ukrajinu. Až zabere Pobaltí, tak to taky bude na věčné časy. Možná se pak bude jen jednat o cena za zabrané území. A až zase něco naspoří, tak půjde dál. To jste chtěl říci?

12 4
možnosti
Foto

nic není na věčné časy.

Fakt ne.

3 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik