Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tuhle potřebu "uznávat chyby" jsem nikdy úplně nepochopil. Já taky necítím vinu za to, co někde někdy provedl jiný bílý heterosexuální pracující muž a nechystám se za jeho činy omlouvat.

Stejně tak jsem si nevšiml, že byste se k takové formě kolektivní viny hlásil Vy, pane Mikulášku.

Proč bychom tedy něco jako "kolektivní stud" měli požadovat od menšin? To by znamenalo, že k nim nemáte stejný přístup jako k sobě. Ale jakýkoliv nerovný přístup je podle Vás neomarxistický a vy přeci nejste neomarxista, že ne?;-)

3 0
možnosti

Je to tak...ja si sice nemyslim, ze by se Romove meli omlouvat za ciny jinych Romu, to je proste nesmysl, ale bohuzel tato mensina svou chybu zasadne a nikdy neprizna...ono je to vlastne takova bezproblemova skupina, ve ktere za vsechny problemy muze nekdo jiny...jednou je to stat, podruhe mesto nebo kraj, potreti nejaky konkretni zly Gadzo. Pritom priznani si vlastni chyby je prvnim (nikoli dostatecnym) krokem k naprave. Na druhou stranu, jak si maji tito lide priznat vlastni chybu, kdyz je neziskovky a dalsi pomatenci denne bombarduji tim, ze za jejich problemy muze nekdo jiny? Vzdyt i za tim, ze Ostrava zacala bojovat proti cernym pasazerum vidi rasismus a diskriminaci. A samozrejme to, ze drtivou vetsinu neplaticich pasazeru tvori prave oni, jak sami potvrzuji asistenti prepravy, je jen nejaka rasisticka nahoda.

2 1
možnosti
Foto

... kdy přistoupíš k uznání chyb ty, červený bedrníče;-D - nebo-li jinak, kdy se omluvíš za všechny ty "glajchašaltující, nactiutrhačné - pseudopravdivé (když máš to slůvko a ty nálepky tak rád) či vysloveně lživé bláboly; kdy se omluvíš všem, kteří nikoho nevítají, přesto ty a tobě podobní je neustále nálepkujete onou nálepkou - a hlavně, kdy se omluvíš lidem, které zde nazýváš "vlastizrádci", jen proto, že mají jiný náhled třeba na pomoc a přijímání uprchlíků? Jinými slovy, kdy si zameteš před vlastním prahem? Nebo si myslíš, že tím, že se jedná aktuálně o většinový názor, jsou tyto lži ospravedlnitelné? Pak se nediv Rómům, ani jiným menšinám. Hájí jen svá práva a tu svou pravdu, jako každý jiný, jako ty sám. Rv:-(

4 5
možnosti

Asi z čirého masochismu se téměř denně kouknu na server http://www.romea.cz - a nevím, jestli se smát, nebo brečet. Soukromě ho označuji za "nejrasističtější" server co znám (ale asi jich moc neznám). Hlavní myšlenky romea.cz bych shrnul asi takhle:

1) všichni romové do jednoho mají kolem hlavy svatozář. Neexistuje žádný špatný rom.

2) Všichni romové jsou pronásledováni, terorizování, je jim znemožněn přístup ke vzdělání (a jak by se všichni rádi učili a vzdělávali!)

3) Jednou z hlavních náplní romea.cz je hledání a vyhledání jakéhokoliv roma alespoň v prostoru střední Evropy, který je úspěšný sportovec či umělec alespoň okresního formátu, i kdyby měl jediného romského předka před pěti pokoleními. Posledním úspěchem romeovských "historiků" byl objev romského partyzána (hurá!) z 2. světové války - tohle téma jim vydrželo minimálně půl roku - samozřejmě vydatně prostřídavané lkajícími články na téma prasečáku v Letech.

---

V případě zájmu doporučuji a přeji "příjemné" počtení...

19 0
možnosti

J59i18ř30í 17H24o34r29á23k

13. 11. 2017 13:03

V době, kdy se vozí na práci do montoven dělníci z Ukrajiny, Rumunska, Bulharska, nemohou cigáni opět najít práci. Píšu cigáni, ne rómové, mi se taky nelíbí, když bílým říkají cigáni gadžové.

4 0
možnosti

R^ Kritici Zemana se často nevěnují přesnému interpretování jeho slov. Těch 90% se netýkalo celého etnika, ale těch, co odmítnou.

Kdyby mohla socoálka vydat statistiku odběratelů různých dávek a jejich výši, to by byl teprve mazec; ale ono by to bylo rasistické. To samé platí o uvězněných, i když sem tam nějaká čísla už pronikla.

Ano znám i slušné, pracující cikány, ale ti se spíše za ty "své" stydí a nechtějí s nimi mít nic společného, takže od nich se pomoci k nápravě nedočkáme.

Nevím, z jakých důvodů při sčítání lidu zapřeli svou národnost, ale jen pár tisíc proti odhadovaným 150 - 200 tisíc je dost velký nepoměr. Proč asi?!

4 1
možnosti
Foto

Takovéto články a diskuze k nim jsou "minovým administrativním polem". Jeden špatný krok a ...

Nicméně, já si myslím, že souboje o dívku bývají 1.1. Pokud se dvě party perou, tak obvykle o něco jiného.

Karma.

P.S. Nikdy žádná menšina nic neuzná. To by se dalo do mramoru tesat.

8 0
možnosti

Tady neni o cem diskutovat, co precizovat. Karma.

6 1
možnosti
Foto

Prezident ví jak zacílit na svou voličskou skupinu a není divu, že je každé jeho slovo zkoumáno ze všech stran. Ví, že před volbami je vhodné lovit tam, kde je rybník nejhlubší a hraje na vnitřní pudy lidových mas a to mu velmi dobře jde.

Server Romea osobně řadím do skupiny třeba s Parlamentními listy. Svou vinou už nemůžu na serveru Romea diskutovat a bylo to po zmiňovaném článku o mladíkovi z Loun. kde cenzoři po přinesení "důkazu" mazali a mazali, až jim došla trpělivost. Dřív jsem se zapojoval do diskuze tak, aby se tento server orientoval spíš na hledání Rómů, kteří by mohli jít příkladem, ale nemá to cenu. Za zmínku role serveru Romea stojí třeba článek přiživující se na me too - vina bílého muže - takové neustálé podněcování rasové nenávisti z druhé strany. P.S. Romea měla strašnou radost z prohry fašistů na Slovensku. Pro ně je to spíš prohra - Rómové potřebují extrémisty, stejně jako ti druzí potřebují Rómy pro prosazování svých zájmů, demokraté Rómy nepotřebují a věřím, že metodou padni, komu padni to na Slovensku půjde lépe.

0 4
možnosti

Kecáte pane Haluzo; např. srovnání Romea a PL kulhá na obě nohy. PL uveřejní zcela protichůdné názory, ale Romea jen ty jednostranné.

U Zemana jste také vedle; nepotřebuje si nabrnknout pár rasistů, hlasů od jiných má dost!

6 0
možnosti
Foto

1/Menšiny nemají soukmenovce, to mají nacisti, ale chápu, že je Vám to oslovení blízké. 3/ Pokud je někdo diskriminován tak ne žádná skupin lidí, ale konkrétní jedinec. 2/ Žádný Rom nebo příslušník jiné menšiny nemůže za to co dělají jiní příslušníci dané menšiny a proto se nemá důvod za jiné omlouvat a už vůbec není jeho chybou, že se někdo chová špatně.

Ne opravdu nemůže rom, kterému odmítnout třeba pronajmout byt ačkoliv řádně pracuje a platí nájmy za to, že jiný rom někde dělá lumpárny a ne nemá důvod se cítit za toho jiného zodpovědný. Podobně to platí o kterémkoliv jiném příslušníku, kterékoliv jiné menšiny.

6 9
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik