Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Tak tohle zrovna dobré přirovnání není.

Sudety byly postoupeny Německu na základě Mnichovské dohody, kterou uzavřely UK, Francie, Německo a Itálie. Mnichovskou dohodu následně přijala i Československá vláda!!! Na to se hodně zapomíná.

Naopak, o tom, že Krym připadne Rusku se nerozhodovalo mezi světovými mocnostmi a ukrajinská vláda toto také neposvětila.

A často se zapomíná na to, že na Krymu proběhlo referendum o nezávislosti, kterého se účastnilo přes 80% obyvatel Krymu, a výsledkem bylo přes 90% hlasů pro nezávislost.

To jen pro objektivní zhodnocení celé situace.

4 1
možnosti
VS

V rámci objektivity bych jen dodal, že referendum na Krymu proběhlo, stejně jako v Rakousku (Anschluss), až po obsazení území cizí mocností.

4 2
možnosti
MT

To je vtipný, jak mezi sražením podpatků a válkou nevidíte žádný jiný varianty. Momentálně se to hodí, žejo:-)

0 1
možnosti
Foto

Východisko by bylo, požadovat nové referendum o nezávislosti na Krymu pod mezinárodní kontrolou a vojáky měsíc před tím v kasárnách, s tím, že jeho výsledky by byly závazné pro všechny státy.

0 0
možnosti
AR

Srovnávat odchod Kosova z Jugoslávie a anexi Krymu je více než humorné. Že Krym patřit bude UA bylo stvrzeno na konferenci v Budapešti po rozpadu SSSR, kde Moskva s tímto souhlasila a dohodu podepsala. Kosovo i dodnes je samostatné a nezávislé. Žáden sousední stát Kosovo neobsadil!! Krym ovšem vojenskou agresí obsadilo Rusko a v tomto je podstatný rozdíl!!

13 5
možnosti
LC

Kosovo je samostatné proto, že ho EU financuje. Jinak by bylo dávno součástí Albánie a po zrušení penězovodu také bude, stejně jako část FYROM.

4 2
možnosti
VK

Je tu třetí možnost. Vrátit Sudety Němcům za peněžní náhradu.

2 1
možnosti
DP

Mám pocit, že by Němci nechtěli dnešní Sudety ani zadarmo.

5 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik