Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J61i88r98i 48C24e76e

21. 8. 2017 15:48

Mě se líbí, jak se místní diskutéři okamžitě vytočí, pokud si někdo dovolí publikovat názor, který naplňuje oficiální eurooptimistická klišé a dovolí si zpochybnit vývoj, kterým se zejména západní část Unie ubírá.

Pokud by si místní fanklub nastudoval Friedrichova a Brzezinského kritéria autoritativní moci, nebo Linzovu charakteristiku totalitarismu, která předpokládá:

- existenci centra moci monistického charakteru (Evropská komise), přičemž jakékoli samostatně vystupující legální instituce nejsou reálně nezávislé (formální Evropský parlament a Evropská rada bez zákonodárné iniciativy), nýbrž jejich existence je vždy odvozena od režimu, který je ovládá.

- politické orgány vytváří ideologický vzorec, s nímž se ztotožňuje vládnoucí skupina, který je základním rysem prováděné politiky.

- kromě politiky je namířena na ovlivňování sociálního myšlení občanů.

- od občanů je vyžadována účast na naplňování plánů režimu...

- politická kontrola tisku, ozbrojených složek a ekonomiky...

... tak by věděli, že struktura EU se velmi přibližuje autoritářského způsobu vládnutí.

Současná podoba EU má nejblíže k politickým orgánům Sovětského svazu, kdy politbyro zároveň ovládalo prezídium Nejvyššího sovětu, drželo v rukách jak zákonodárnou tak výkonnou moc, a parlament (Nejvyšší sovět) pak byl pouhým fíkovým listem, majícím zakrývat demokratický deficit politické struktury SSSR. Demokratický deficit vrcholných orgánů EU, včetně nastoleného trendu jeho prohlubování, snad musí být zřejmý úplně každému, kdo si zachoval alespoň zbytky kritického myšlení.

0 4
možnosti
LB

Mimochodem, když už autor zmínil Astrid Lingrenovou, je dobré si připomenout, že autorka narozená v r. 1907 psala své první knihy (Pipi Dlouhá punčocha, Děti z Bullerbynu, Karkulín ze střechy etc.) po poválečnou generaci. Tuto generaci v Československu ovšem její knihy minuly, protože k dětem putovaly ideologicky vhodnější díla sovětské produkce, jako Timur a jeho parta, Odvážná školačka, Čuk a Geg, Syn pluku, Mladá garda a samozřejmě bestseller Pavlík Morozov.

Knihy Lingrenové se alespoň potkaly s další generací dětí narozených po roce ́68.

6 0
možnosti
MB

Nemáte pravdu! Děti z Bullerbynu jsem kdysi, jako dítě, dostala k narozeninám a moc ráda si knihu přečetla. A po roce 68? To už jsem četla "Budeme mít děťátko."

2 0
možnosti
Foto

... jdi ty brepto;-D a ano, totalita se k nám snaží plíživě vrátit, to bezpochyby, a tací jako ty, tomu vehementně napomáhají8-oRv

11 1
možnosti
VK

Moje babička říkávala, že tohle prase si takový pěkný chlívek nezaslouží. Jelikož by mě admin po právu smazal, tak napíšu, že vás autore, pálí dobré bydlo. Tyhle rovný příležitosti a sociální stát nejsou pro vás. Kopete neustále do ruky, která vám dává až moc dobře jíst.

10 2
možnosti
JV

J51i25r98i 87V52r54a74b38e31c

21. 8. 2017 13:46

VY píšete takové bludy! , řeknite to vašemu vedoucímu oficírovi ze Sputníku.

RvRvRv

8 0
možnosti
PB

P49e32t25r 54B44u19r38i29a73n

21. 8. 2017 13:31

Dobře napsáno, karma. Jen jste mohl místo "totalita" napsat "plíživá totalita", protože někdo potřebuje mít svět a slova jasně rozškatulkované a není schopen ani ochoten si dosazovat souvztažnosti.

2 8
možnosti
ZB

Pokud nechápete význam slova totalita,tak nepište hovadiny a lži....Vy tu svoje zvratky plné lží a demagogie zvracíte každý den,brání Vám v tom někdo?Jediné "nebezpečí",které Vám hrozí je to,že Vás někdo označí za blba....

15 2
možnosti
JB

J14i50r64i 88B68o15r

21. 8. 2017 12:43

Mikulášku ,promiňte ale vy jste nejen slepý ale i hloupý.

12 3
možnosti
ON

O95n94d12ř44e36j 22N98ý23č

21. 8. 2017 11:53

ANo jsem štastný že žiju v této době, jsem štastný že jsme v eu a v natu. Jinak je mě z vás špatně. Dnešní nesvoboda? Proč lžete? Vám někdo brání psát ty vaše nesmysly? Vám svoboda vadí. Co je vám do toho do jaký školky si můžou dát svobodně švédi svoje děti? Vám nic. Záleží to na jejich svobodném rozhodnutí. Tohle chcete srovnávat s povinným pionýrem kdy každá rodina která do něj dítě nedala byla podezřelá?

22 2
možnosti
AK

No jo. Jenže koho volit?

Programy jsou postavené na nadávání na komunisty a jejich zločiny před třiceti a více lety (některé nafouknuté a vymyšlené, zvláště ve srovnání se zločiny německých nacistů), podlézání sudeťákům, nadávání na Babiše, nadávání Zemanovi, velkovýrobě ubohých prezidentských protikandidátů, volání po válce s Ruskem, podpoře potrhlých multikulturních protinárodních programů EU a politických neziskovek. K tomu skříně nacpané korupčními kostlivci, podpora úchylností, to vše s nereálnými sliby nižších daní, vysokých platů a důchodů a prázdné kecy o svobodě a demokracii a lidských právech ve stylu Václava Havla.

Nabídky jak z nejlevnějšího sekáče...

2 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS