Diskuse

Kdo by mi proboha dotoval tu řepku?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EU by měla být na prvním místě volebního programu každé strany - ta co je proti by měla zdůvodnit proč je proti a proč tak špatně funguje. Ti co jsou pro EU, jako já, by měli jasně říct, proč EU tak špatně funguje a co udělá proto, aby fungovala lépe. Zajímavé je chtít po obou směrech definovat, co je špatné na EU, rozdíl je v tom, že zastánci rychlého řešení bez boje vyklidí pozici, to druzí musí něco zkusit. Co je problémem EU a jejího parlamentu? Evropský parlament slouží jako odkladiště použitých politiků za zenitem jejich výkonnosti nebo ztráty důvěry ve vlastní zemi. Cílem politických sil u nás musí být jasně definovaná zahraniční politika tak, abychom vystupovali jednotně ve vztahu k EU. Poslanec zvolený do evropského parlamentu musí být přesvědčený o tomto jednotném postupu, škodiči musí být eliminováni. Jedině tak můžeme lobovat u ostatních zemí za společný postup a být důvěryhodný a možná i vůdčí partner pro změnu EU.

1 0
možnosti

Baví mě běžní lidé níže v diskusi, kteří zde nedokáží pochopit ani můj předešlý příspěvek. Jinak by v reakci na něj netvrdili až takové nesmysly, jako že jsem se ve svém příspěvku vyznával z vlastní nevyzrálosti a neschopnosti, ale pochopili by, že jsem hovořil o nevyzrálosti a neschopnosti řešit státní otázky u běžného občana (např. právě u pana Cee, ale také u mnohých jiných neschopných a nevyzrálých občanů).

Takže, vážený pane Cee, zkuste si můj předešlý příspěvek přečíst ještě jednou či dvakrát.. a pomalu. Třeba pochopíte. Třeba konečně pochopíte, že jsem příznivec zastupitelského principu řízení státu, protože se bojím vložit rozhodování složitých státních otázek do rukou běžných nevzdělaných či nechápavých občanů.

Kor takových občanů, kteří nedokáží na první přečtení pochopit ani tak jednoduché a krátké sdělení, které jsem v předešlém příspěvku napsal!

P.S.: Jelikož jsem si všiml, že zrovna vy dost věříte našemu současnému prezidentovi Miloši Zemanovi, připomenu vám jeho slova, třeba jeho názor pochopíte lépe, takže cituji Zemana: "To co řeknu, není projevem povýšenosti ani sarkasmu. Bohužel třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik.. a zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.."

Už chápete? Opravdu chcete, aby tito obyvatelé rozhodovali přímo složité státní otázky?

0 0
možnosti

J33i11r10i 30C88e80e

1. 7. 2017 23:19

Vy si mě asi s někým pletete, pane Kopáček. Já politikům nevěřím ani slovo.

Řídím se totiž Krylovým: "Politikům se nevěří, politik se kontroluje. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!“ Tolik k vašemu bludu se Zemanem.

To, že nejsem ochoten nesmyslně a tupě opakovat mediální zkratky pro hlupáky, které média generují, ze mě Zemanova fanouška rozhodně nedělá. Zeman má hodně chyb a hodně stupidních vyjádření, které ovšem novinářští fachidioti nejsou schopni zachytit, proto se neustále točí na nesmyslech a banalitách.

Vy si klidně věřte v neomylnost a profesionalitu volených zástupců, kteří ovšem nereprezentují nikoho jiného, než i ty "debilní, dementní, alkoholiky, nebo slabé duchem", možná ve větší míře, než je tomu v průměrné populaci. Výstupy parlamentu ČR, kde je 70 % legislativy nutno obratem novelizovat kvůli nesmyslům, které tam poslanci prosazují, je toho vizitkou.

Vzhledem k tomu, jak funguje politické prostředí a hlavně politické strany, nemá čestný, charakterní a schopný člověk vůbec šanci se v politice uchytit. Politika je kolbištěm pro psychopaty, gaunery a gumy bez páteře. A jestli takovým chcete svěřit s důvěrou svůj osud, je to vaše věc. Ale nenuťte ostatní, aby se nechali pást stejně, jako vy.

0 0
možnosti

J17i70r46i 33C73e77e

1. 7. 2017 19:33

Baví mě běžní lidé níže v diskusi, kteří se zde otevřeně vyznávají z vlastní nevyzrálosti a neschopnosti rozhodovat se ve složitějších politických otázkách.

V tom případě jste se jistě při vědomí limitů vlastních kognitivních schopností odmítli účastnit referenda o vstupu do EU. Nebo v té době jste snad byli kvalifikováni objektivně se rozhodnout o kladech a záporech členství v Unii? Nenechali jste se ovlivnit propagandou, kde vám lobbystické zájmové skupiny z koupených billboardů líčily EU jako ráj na zemi? Nebyly to přesně ty naprosto neadekvátní, lživé a demagogické argumenty, které se před referendem o vstupu do EU masově šířily? Pamatujete, pane Kopáček?

Mluvte pouze za sebe a hlavně, nesuďte ostatní podle sebe. Chápu, že svět kolem vás je natolik složitý a komplexní, že si netroufáte vzít odpovědnost do vlastních rukou a svobodně učinit závazné rozhodnutí. Že to raději necháte na demokraticky volených zastupitelích.

Ovšem pokud se na ty "elity" podíváte blíže, tak ona to totiž v těch zastupitelských sborech není až taková sláva...

2 1
možnosti

P.S.: nedá mi to nereagovat aspoň na jeden naprostý nesmysl z vašeho článku:...

naznačovat, jak to vy ve svém článku činíte, že naše česká pozice v EU je srovnatelná s pozici izraelských otroků v Egyptě.. a proto že je lepší už vážně uvažovat či spíše vyhrožovat odchodem z EU.. to jsou přesně ty naprosto neadekvátní, lživé a demagogické argumenty, jaké by tady určitě jisté (pročínské či proruské) zájmové lobistické skupiny pomocí koupených bilbordů a internetových médií před referendem masově šířili. a to je také jeden z důvod, proč se jakéhokoliv takto ovlivňovaného referenda obávám.

3 0
možnosti

Chtěl jsem vám, jako typickému českému "ovčánkovi" (jak sám

asi i výstižně titulujete naše spoluobčany) vysvětlit,

jak moc se pletete ve své slepé víře v tzv. přímou demokracii,

jak moc se pletete ve své důvěře v kvalifikované rozhodování prostého lidu,

a jak moc se pletete ve svém zavržení nechat rozhodovat odborné věci

(námi demokraticky zvolenými) členy parlamentu.

Ale pak jsem si přečetl pár již do diskuse napsaných reakcí na váš dnešní článek

a zjistil jsem, že vám to zde již celkem pěkně vysvětlilo hodně jiných lidí,

namátkou např. pan Bárta, Kopřiva, Morbicer nebo Polášek.

Takže souhlas s výše uvedenými pány.. vysvětlili vám to pěkně.

1 0
možnosti

mě fascinuje, že mě někdo podezírá, že se nebudu umět v referendu rozhodnout. že mě vystraší tvrzení, že bez EU se vrátíme do jeskyní a na stromy. já tvrdím, že jsme byli před tímto kolektivistickým molochem a budeme i po něm. že od nás 6 tisíc německých firem neodejde a že nebude zrušena zóna volného obchodu a když, tak se nic moc nestane. a jestli tady padla zmínka o Churchillovi a jeho pohledu na demokracii a průměrného voliče(viz. níže), tak o sobě netvrďme, že jsme demokratický stát, protože průměrných voličů se nezbavíme, i když Drahoš s Babišem možná něco v tomto směru chystají..... přejmenujme se na "Drahošovo" nebo "Babišovo"

2 2
možnosti

Silný argument. Byli jsme před tím, budeme i potom. ;-D

4 0
možnosti

On běžný občan je hlavně líný přečíst si 500 - 1000 stránkovou bichli s podrobnými údaji o tom, o čem má rozhodnout. Místo toho v referendu raději volí zkratku, rozhodne se podle celebrity, třeba co řekne Karel Gott....:-(:-( se vší úctou k němu jako zpěvákovi.

Nebo ještě hůž, rozhodne se podle reklamní kampaně, kterou k referendu povedou dotčené strany

4 1
možnosti

Že lidé v referendu rozhodují "kvalifikovaně, svobodně a informovaně" je jen vaše zbožné přání.

Praxe ukázala, že lidé z velké části rozhodují naopak zcela nekvalifikovaně a neinformovaně -- volí pod vlivem emocí a často "trestají" establišment za něco jiného, než o čem se v referendu rozhoduje.

Dále se ukazuje, že referenda rozdělují národy na dvě přibližně stejně velké poloviny mezi kterými propuká hluboká nevraživost, která dokáže klidně rozvracet i rodiny nebo dlouhá přátelství...................

--------------------------------------

Zkrátka propagujete tady své sny a představy, nic jiného, nic co by mělo základ v realitě.

--------------------------------------

Soupeření politických stran, které - světe div se - tvoří lidé, lidé, co se o politiku a veřejný život zajímají a kteří svým programem zastupují jiné lidi, kteří na to nemají čas, čili zastupitelská demokracie, parlamentarismus a republikánství, je přes všechny své problémy (jako občas sklony ke korupci a klientelismu atd.) pořád hodně dobrý systém vlády.

Mnohem lepší než ty vaše referenda, vždyť vy ani netušíte, v jakém chaosu je současná Británie.................

S Václavem Klausem volám -- strany (ne hnutí a podobné podvody), strany a parlamentní republika jsou základ.

(i když momentálně v těžké krizi)

5 1
možnosti

"Nejlepší argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s pruměrným voličem",tak pravil "elitář" Churchill.A lze jen dodat,že o přímé demokracii to platí dvojnásob.Vy jste přímo ukázkový případ,pro vystoupení z EU by jste hlasoval jen proto,že věříte těm nesmyslným argumentum co jste tu sepsal...a to je na tom spousta lidé s neinformovaností ještě mnohem huř než Vy.Pokud budete mít zdravotní problém,necháte o svém osudu rozhodnout "elitáře" lékaře,nebo nějakého "moudrého selského myslitele" co sedí v nemocnici na vrátnici...?To není muj argument,tak trochu vykrádám Sokrata...

11 2
možnosti

No, když to vezmete takto, dojdete k závěru, že na stejné funkci jako Churchill byl před ním Chamberlain a o trochu jižněji i Daladier.

0 0
možnosti