Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Ad křižácké výpravy: ty nebyly nikterak agresivní, ale naopak bránily Východní Řím před muslimskými dobyvateli. Kromě té čtvrté, kdy Benátčané zradili. Jak to dopadlo, víme. Z chrámu Hagia Sofia udělali loupeživí nájezdníci mešitu.

0 0
možnosti

J85i87r56i 75B25o24r

24. 3. 2017 14:24

Držte se radši kvality párků.

2 4
možnosti

Naše kultura ale ztrácí své duchovní pozadí, žijeme hédosticky a konzumeristicky. Dokud byla evropská kultura živoucí, tak byla schopna konkurenčním kulturám odolávat, ale kultura mekdonaldů, maximálních televizí, ajfounů a okázalých dovolených je slabá. Současná krize je dána vývojem a do značné míry se jedná o "genetické předurčení" naší kultury. V každém případě bychom měli kořeny hledat doma někde dvě stě let zpět. Příznačné je, že odkazujete na naši kulturu, ke které příliš afinitu neprojevujete...

0 0
možnosti

Především vaše názory mnohou být trochu či velmi mylné, ale rozhodně nejsou trestné.

Je nutné vidět evoluci věření a její přetvoření na náboženskou víru. Je nutné pochopit, proč vůbec lidé měli nějaké bohy.

celý základ mne známých náboženství je jen hluboký nesmysl a přičemž je velmi snadné vysvětlit mnoho božství jako evoluční nutnost. Zatímco jednobožství, jeho ž vznik je někde před cca 4000 lety v Egyptě, kdy jeden mladý faraon zavrhl mnohobožství a začal stavět kult jednoho boha...protože se mu hodilo být jeho jediným zástupcem na zemi..a tedy naprosto nepřekonatelnou autoritou pro své poddané...a to je podstata všech náboženství uctívajících jen jednoho boha.............slouží jen a jen jako nástroj na umravňování zvlčilého obyvatelstva.....a jako symbol pro soudržnost skupiny lidí.

A tak je náboženská víra dnes v zemích s velikou možností se informovat, s vyspělým školstvím a tak podobně, absolutním nesmyslem...evolučním atavizmem...v zemích s nižším vzděláním a nižším IQ působí náboženská víra tak, jak působila ve středověku a dříve, jako nástroj organizace lidské skupiny, tedy umravňování obyvatelstva....

0 2
možnosti

Tak ale víra je taky vyjma své institucionální podoby niternou a intimní záležitostí člověka, vyjádřením jeho nejhlubšímu porozumění světu. Víra nemusí přicházet z vnějšku jako nějaký manipulativní nástroj (ačkoli tomu tak u leckoho asi je), ale může taky pramenit z nitra, jako láska.

1 0
možnosti

No a tak o co Vám vlastně jde? Co z toho všeho nakonec vyplývá? Muslimové vám nevadí, jenom nechcete tolerovat nikoho, kdo by chtěl realizovat nějaké úmysly, které jsou u nás a v okolí protizákonné (jako třeba kamenování aj.). S tím souhlasím - taky toleruji islám, jako všechna náboženství, pokud ovšem nechce jednat protizákonně. Takže vlastně se nic nemění - výsledek je jen ten, že se netoleruje překračování zákona, což je normální a běžný stav. Samozřejmě s tím, že zákony porušuje spoustu lidí každý den, islám s tím nemá prakticky nic společného.

1 3
možnosti

čoveče ze který planety si přiletěl ? Islám s tím porušování zákona má právě hodně co společnýho, neb k tomu vyzývá oficiální islámské texty a učení.

1 1
možnosti

R^ Velmi dobře a jasně napsaný. Islám je opakem demokracie, svobod a rovnoprávnosti, což jsou ty EU hodnoty se kterými je prostě neslučitelný. R^

1 0
možnosti
Foto

J30a44k80u14b 65R51o36t84h

24. 3. 2017 10:42

Jsem dalek jakéhokoliv vítání ekonomických migrantů, ale prosím, chlapče, nepouštějte se při vašem vzdělání do teologie a výkladu Koránu i hadísů. Vy fakt ne. A neberte si do úst nás křesťany, vy, levičák se sympatiemi ke komoušům. ;-€

7 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS