Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Myslím že realita je vždy tak složitá, nepřehledná, tedy co se týká vývoje do budoucnosti, o který vlastně lidem jde, že Vaše otázka se nedá obecně rozhodnout. Kolikrát už lidé šli za většinou, aby došli ke koncům opačným a kolikrát šli za původně menšinou a dokázali totéž? Dokonce i zůstali stát (neutrálně), a vyplatilo se. Myslím, že záleží na situaci a správná reakce nemusí být ani demokratická, bohužel.

0 0
možnosti
JV

Těm co jsou proti v té tlupě, mohou vypadnout. A je to. Ta zmenšená tlupa bude silnější, (qverulanů se zbavila - V4)

1 0
možnosti
Foto

Váš příklad si s demokracií moc netýká.

Ano, název "tlupa" jste zvolil příhodně.

5 1
možnosti
ZH

Myslím, že náš systém poměrného zastoupení je lepší a demokratičtější, než ten americký, kde vítěz v okrsku bere vše, ale momentálním výsledkem je vláda menšiny nad většinou. Ovšem je potřeba říct, že je to i o tradici. Jinak to vidím já z EU, a jinak to vidí Američan. Ten se třeba zase podivuje nad těžkostí našeho koaličního vládnutí.

:-)

4 0
možnosti
Foto

Pokud myslíte tu tlupu, která se sešla minulý týden, bylo zcela logické podržet do voleb stávajícího náčelníka Jasné Slunce. Pokud by byl sesazen, škodil by ve vyšší radě seč by mohl a nový náčelník by odnesl očekávaný trapný konec, na kterém by toho už moc nezměnil. V třicetičlenné obyčejné tlupě by měl vládnou vítěz, poražení by se měli podřídit a konstruktivně směřovat tlupu svým směrem nebo přejít do jiné tlupy, s vědomím, že původní tlupu velmi oslabí a ta to nepřežije. Takových tlup, které opustili bojovníci v nedávné době bylo, a kde teď jsou?

4 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik