Negativní karma? Jsem pro.

23. 10. 2017 13:25:21
I přesto, že jsem jeden z těch kontroverzních bloggerů, jejichž články by se pravděpodobně často dostávaly do hypotetického žebříčku „Top antikarma“. Ne, nejsem masochista, ale...

Jako autor vítám co nejpřesnější informace o zpětné vazbě čtenářů. A porovnání kladného i záporného hodnocení dosti vypovídá o míře kontroverznosti toho kterého článku, resp. Částečně i o kontroverznosti samotných bloggerů.

Osobně si myslím, že vysoká negativní karma by mi nijak neuškodila. Ti, kteří se mnou souhlasí, by mi tu karmu dali i tak, naopak ti, kteří nesouhlasí, jsou naštvaní, že píšu příliš mnoho blogů (čemuž z jejich pohledu rozumým, taky mě nepotěší, když mi za hodinu spadne článek někam pod desátou příčku...), nebo ti, jimž můj článek připadá „totálně mimo...“, by mi dali tu karmu negativní..., no a co, aspoň bych věděl, jak mnoho čtenářů jsem naštval nebo zklamal. A možná by paradoxně vysoká antikarma některé ponoukla k přečtení dotyčného článku dle hesla – negativní reklama taky reklama – „Tak se podívám, co za blábol zase ten XYZ vyplodil“. A někteří by pak možná přišli na to, že v tom „blábolu“ může být i kus pravdy.

Jsou různé systémy hodnocení, např. známkování „jako ve škole“. Jenže tam se z pravidla dozvím průměrnou známku, ale už ne, kolik lidí mi dalo jakou známku. Přesto pokládám z hlediska míry informace o zpětné vazbě čtenářů systém známkování za více vypovídající než systém pouze pozitivní karmy – jeden klik je prostě jednodušší a rychlejší než napsat do diskuze, že dotyčný článek je „naprosto stupidní“. Navíc se alespoň dozvíte, kolik čtenářů vás oznámkovalo.

Nejsympatičtější je mi systém, kdy má čtenář možnost hodnotit pomocí plus nebo mínus, kdy se zároveň zobrazí, kolik „plusek“ a „mínusek“ jsem obdržel. Tento způsob hodnocení jsem objevil na jednom nejmenovaném blogovacím portálu a velmi se mi zalíbil. Navíc i zde by byl jednoduše realizovatelný – právě oním zavedením negativní karmy, přičemž bychom nepřišli o svou pozitivní karmu u starších článků, publikovaných před zavedením antikarmy, která by se udávala extra, včetně průměrné antikarmy. Ještě bych ocenil i dostupnost informace, kolik čtenářů mi dalo karmu a kolik antikarmu.

Tak se nechme překvapit, zda se někdy i zde podobný nápad uplatní.

P.S. Např. na Youtube máme také možnost označit video jako „Nelíbí se“, a nepřijde mi, že by to bylo na škodu Youtuberům či divákům. I Facebook rozšířil možnosti, jak zareagovat na příspěvky a komentáře, ačkoli k zavedení možnosti „To se mi nelíbí“ ještě odvahu nenašel.

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 23.10.2017 13:25 | karma článku: 14.98 | přečteno: 322x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Hyde park

Veronika Valíková Šubová

Blogu by slušela nová forma i transparentnější pravidla

Blog čeká inovace. Nic proti, změna je život. Ale pod informačním blogem adminů se objevila mohutná diskuse, kterou jsem, přiznávám, zčásti iniciovala já. Domnívám se, že "inovace" by se měla dotknout i celkového fungování blogu.

27.3.2024 v 12:19 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 375 | Diskuse

Jiří Anderle

Dělají z ČR terč. Setrvačností, nebo záměrně?

Sledováním Lipavského, Černochové a Řehky, se nemůžete zbavit dojmu, že jde o organizovanou skupinu šířící záměrně strach. Jak, a proč to dělají?

4.3.2024 v 9:54 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 301 | Diskuse

Filip Vracovský

Proč jsem uzavřel diskuze ?

Po dlouhé době zase do Hydey parku . Je tu pěkně útulnu, žádná tlačenice. Račte vstoupit a za nastražené uši dík ....

1.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 24.49 | Přečteno: 676 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 13.44 | Přečteno: 265 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Typologie urážek v diskusích a na blogu

Slepice, sebestředný primitiv, soudružka učitelka, Putinova dívka, udavačka ... jen malá ochutnávka laskavostí, které se tady na mě snesly v posledním týdnu. Většinu z nich admini smazali. Ale ty urážky si zaslouží roztřídit.

29.12.2023 v 21:52 | Karma článku: 28.70 | Přečteno: 980 | Diskuse
Počet článků 497 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1624

Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...