Oproti „sluníčkářství“ je i komunizmus docela "rozumný nápad"

19. 10. 2017 19:41:17
Nepíšu tento článek jako obhajobu komunizmu, ale chci tím poukázat na naprostou naivitu a nesmyslnost „sluníčkářské“ ideologie, která hlásá jakousi „nezištnou lásku a solidaritu“ ve stylu buddhistických mnichů

a zpochybňuje motivační úlohu principu zásluhovosti. Nejvíce je to vidět na přístupu k nepřizpůsobivým občanům a ilegálním imigrantům.

„Optimistické vyhlídky na záchranu vymírající německé populace díky přijímání migrantů kazí fakt, že se je nedaří integrovat v takovém měřítku, jak se předpokládalo. Práci získalo pouhých devět procent migrantů, kteří do Německa přišli od roku 2015.“

https://ekonomika.idnes.cz/migranti-prave-nemecko-zamestnanost-dsd-/eko-zahranicni.aspx?c=A170815_145406_eko-zahranicni_are

Utopie zvaná komunizmus vycházela z jednoduchého principu – každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Ovšem „sluníčkářství“, jak se to jeví mně, jako by první polovinu škrtlo a ponechalo jen – každému podle jeho potřeb.

Již ve středověku chytří panovníci pochopili, že je lepší nechat chudé raději stavět „hladové zdi“, než jim platit za nic nedělání, protože na život bez práce se těžko zvyká, lidé pak z nudy často neví co by, propadají všemožným neřestem, ale také např. různým fundamentalistickým ideologiím typu islamizmu. Stejně tak i komunisté neměli rádi tzv. příživníky, dokonce na to měli paragraf v trestním zákoně.

Jenže dnešní přecitlivělí „sluníčkový“ pseudohumanizmus raději nechá imigranty bez práce pobírat dávky, místo aby jim nabídl jakoukoli práci, byť ve stylu „hladové zdi“, čistě z morálních důvodů, aby si tito nemysleli, že na „západě“ létají pečení holubi sami do huby. Navíc takto by byli mnohem víc motivováni se vzdělávat, učit jazyk a obecně se integrovat, protože jen tak by měli šanci získat kvalifikovanější a lépe placenou práci. Ale pokud i „zadarmo“ dostanou od státu dost, aby se jim docela slušně žilo..., proč by se namáhali? A proč by měli naši civilizaci ctít a respektovat, když vidí, jak slabošská, přecitlivělá a úpadková je, když jim stále jen ustupuje a nechá je žít ze sociální renty? Proč by se měli dobře naučit jazyk hostitelské země, když ty sociální dávky už jim štědrá hostitelská země „nějak zařídí“ tak jako tak?

„Syrský přistěhovalec Dham al-Hasan (47), který přišel do Dánska předloni se ženou a osmi dětmi, dostal souhlas od úřadů, aby si přivedl zbývajících dvanáct dětí a další dvě manželky.“

...

„Protože tvrdí, že je příliš nemocný na to, aby pracoval nebo se naučil dánsky, daňoví poplatníci se složí na podporu dětí v této rodině roční sumou 214 128 dánských korun (777 930 korun).“

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/405388-syranovi-dovolili-vzit-do-danska-20-deti-a-tri-manzelky-na-vsechny-dostane-prispevek.html

A pak se „všichni“ diví, že mezi lidmi narůstá antipatie k těmto imigrantům. To není „prvoplánový rasizmus“, který by se jen tak z ničeho nic objevil jako epidemie cholery..., to je naprosto logický a očekávatelný důsledek zcestného principu „nezištné solidarity“ k těm, kteří si ji nezaslouží, a ještě ke všemu často pohrdají občany země, která se jich ujala.

Tak, milí „vítači“, probuďte se konečně, než to špatně dopadne!

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 19.10.2017 19:41 | karma článku: 36.62 | přečteno: 1016x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 179 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 205 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 610 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 497 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1624

Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...