Lidl opět retušoval kříže, jeho omluvy byly jen prázdná slova

Tentokrát se jednalo o fotku kostela v italském Dolceaqua. Připomínám, že z mešit Lidl nevyretušoval ani minarety, ani půlměsíce. Ale když chce být tak „nábožensky neutrální“, proč dává na plakáty kostely?

Přijde mi to od firmy Lidl jako vrchol neuctivého a arogantního jednání vůči prve Řekům, teď Italům, a obecně k mnoha zákazníkům, protože v podstatě falšuje realitu. Pochopil bych, kdyby se Lidl rozhodl v rámci náboženské neutrality nedávat na své plakáty náboženské budovy, ať kostely, kláštery, mešity či synagogy, stejně jako např. Francie zakazuje nošení náboženských symbolů např. ve školách v rámci jejich sekulárního republikánství.

Lidl opět odstranil kříže, tentokrát na plakátu kostela v Itálii

Ale retušování skutečnosti, ať už jde o kříže na kostelech nebo třeba hlavy na sochách, střechy na domech či cimbuří na hradbách, to považuji za vrchol stupidity.

A navíc to navozuje pocit totality, protože právě v totalitách se nepohodlné věci takto retušují, do demokracie tyhle manýry prostě nepatří. Ke kostelu zkrátka ten kříž patří, stejně jako míč a trávník k fotbalu, pneumatiky k automobilu nebo rozkvetlé stromy k jaru. Tak to prostě je, a kdo se snaží falšovat skutečnost, není u mě demokrat, ale naopak má totalitářské orvelovské myšlení.

Nikdo je přece nenutí dávat do svých letáků náboženské stavby, je spousta jiných symbolů spjatých s tou kterou zemí či regionem, nikdy to není jen o převládajícím náboženství. A právě z tohoto důvodu mi chování Lidlu připadá nikoli jako „náboženská neutralita“, ale jako nehorázná a naprosto zbytečná provokace křesťansky založených Evropanů!

Můj blog k předchozí kauze Lidlu

https://adammikulasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622831

 

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 12.10.2017 11:29 | karma článku: 34,78 | přečteno: 1116x