Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč neomarxistické vymývání mozků funguje

Když to gottwaldovsko-husákovské až tak nefungovalo? Je to velmi jednoduché. Komunisti zakázali Skauta, zatímco neomarxisté jej postupně, plíživě a nenápadně ovládli.

Komunisti chtěli všechno hned, v únoru 1948 převzali moc a v červnu 1950 byla popravena Milada Horáková. Stačily dva roky. Již počátkem 50tých let komunisté zavírali kněze, mnichy a jeptišky. A co neomarxisté? Ti místo toho křesťanské církve ovládli, zajistili pozice „svými lidmi“, což nebylo možné za pár let, ale trvalo to několik desetiletí (CCA. Od 60tých let…), ovšem výsledek je z jejich pohledu skvělý. Žádná „podzemní církev“, žádné „semknutí proti utlačovatelskému režimu“, ale v podstatě multikulturní papež František, který úspěšně rozkládá katolickou církev zevnitř. A u nekatolických církví je to často ještě daleko horší.

Malá vsuvka: pod pojmem „neomarxisté“ nemíním žádnou centralizovanou organizaci, stranu či „internacionálu“, jde o skupinu radikálně-levicových ideologií inspirovanou intelektuály tzv. Frankfurtské školy. Tyto ideologie mají společné hlavně následující: multikulturalizmus + velmi promigrační postoje, radikální feminizmus (pryč s Popelkou či soutěžemi krásy…), extrémní boj za „práva menšin“ (veskutečnosti privilegování vybraných menšin na úkor většiny), stereotypy o „utlačovatelské bílé rase“, politickou korektnost přecházející často až v cenzuru/autocenzuru, a samozřejmě pohrdavý postoj ke všemu tradičnímu a vlasteneckému. Toto je jejich pojítkem, nikoli hierarchie či nějaký „báťuška“, který určuje „tu správnou linii“. A to je jejich výhoda, mohou podle situace pružně měnit důraz na rozličná témata, a jiná naopak dočasně upozaďovat, jinak budou „fungovat“ v roli aktivistů, jinak v roli politiků a zase jinak v roli třeba „pokrokových“ duchovních.

A zpět k původní myšlence. Podobně jako s církvemi to bylo se školstvím. Neomarxisté nedělali masové čistky jako komunisté po roce 1948 či 1968. Trpělivě, mravenčí prací, prosazovali svou zhoubnou ideologii, tu a tam, když se nějaký profesor zachoval až příliš konzervativně, štvali proti němu studenty a nátlakovými metodami docílili jeho vystrnadění…, ovšem bez kriminalizace, bez kádrových posudků, dotyčný vyštvaný „zpátečnický profesor“ nemusel ani k lopatě ani do kotelny, klidně se mohl „uklidit“ třeba do soukromé sféry…, nebo prostě někam, kde jej nebylo tolik vidět. Ale hlavně, šlo z pravidla o jednotlivce, který se z pohledu jejich propagandy dopustil „úletu“, který už je „za čarou“…, takže to lidé nevnímali jako odstraňování politicky nepohodlných osob, jako v případě komunistické totality.

A nejdůležitější, jak pro neomarxisty, tak pro komunisty, myšleno z dlouhodobé perspektivy, bylo působení na mládež. A tady také neomarxisté sklidili mnohem víc úspěchu, poněvadž to nedělali tak okatě a přímo jako komunisté. Nepotřebovali nějakou monopolní organizaci pro děti a mládež ve stylu pionýrů a svazáků, mnohem lepší bylo „demokraticky“ tyto organizace infiltrovat, postupně do nich vnášet prvky vlastní ideologie, krok po kroku si budovat v těchto organizacích vlastní pozice, čímž dosáhli svého, aniž by ve veřejnosti vyvolali dojem, že „zakazují nepohodlné organizace“ a „budují si monopol totalitními prostředky“.

U politických stran je to podobné. Výsledkem je zbližování pravicových a levicových stran, což je patrné zejména v Německu, kde se původně křesťansko-demokratická partaj pod Angelou Merkelovou silně posunula k sociálně-demokratickým postojům. Ovšem i levice sociálně-demokratického typu se postupně posunula doprava, zjm. tím, že přijala kapitalizmus, privatizaci apod. za něco ne jen přijatelného, ale často i prospěšného. Takže zatímco levice přijala kapitalizmus a mnohé neoliberální myšlenky, pravice zase do sebe vtělila mnoho myšlenek tzv. kulturně-levicových (neomarxistických), jako např. vítání neprověřených migrantů, extremní důraz na lidská práva, ovšem spíš pro zloděje než pro jejich oběti…, politickou korektnost či prvky militantního feminizmu.

A někteří konzervativci často dělají podobnou chybu jako komunisti, chtějí všechno hned, volají po příliš „drastických“ řešeních, čímž jen dodávají neomarxistům munici proti sobě, místo aby se snažili neomarxisty znemožnit poukazováním na jejich úlety, výstřelky a bláznivé nápady. To je právě onen populizmus, říkat lidem, co chtějí slyšet, aby mě „měli rádi…“, místo abych jim řekl – souhlasím, chápu vás, ale je potřeba jít k cíli úplně jinou cestou, než si to vy představujete. A lidé často právě na takové silácké řeči slyší a přístup podložený zdravým rozumem považují za „slabošství“ či „obojakost“. Neuvědomují si, že to, co chtějí slyšet, tj. odkrytí všech karet a naprostá upřímnost…, je z hlediska dosažení daného cíle často velmi hloupá, netaktická a naivní, neboť umožňuje neomarxistům takto „upřímné“ lidi onálepkovat jako „extremisty“ a velkou část v režim věřící veřejnosti proti nim poštvat. Takto oškatulkovaná politická strana pak nemá šanci dostat se do vlády, protože nikdo z ostatních s ní nechce do koalice.

Často se problém zužuje jen na ilegální imigraci, což je zatím pro konzervativce ne zrovna výhodné „bojové pole“, zvlášť pokud převládnou emoce nad zdravým rozumem a začne se volat třeba po úplném zákazu islámu. A přitom je tolik témat, daleko „bezpečnějších“, kde je možné na neomarxisty poměrně úspěšně útočit, aniž by se jim dodala munice k obviňování protistrany z „šíření nenávisti“ a podobných nesmyslů. A jde často o věci většině lidí důvěrně známé, takže neomarxisté nemohou použít ani své fauly typu – mluvíte o islámu, ale asi jste v životě žádného muslima nepotkali…, nemáte dost informací, jen papouškujete „zpátečnické předsudky a stereotypy“, atd., atd.

Jinak řečeno – je nezbytné, aby se vlastenci poučili a osvojili si ty metody neomarxistů, které se od 60tých let ukázaly jako velmi funkční a úspěšné, a naopak zavrhli to, co se neosvědčilo a kde se ukázalo, že to příliš k cíli nevede, konkrétně je to přílišná „revolučnost“, netrpělivost a převládání emocí nad chladným rozumem, což často vede k volání po takových řešeních, která v dané době buď skutečnými řešeními ani nejsou, nebo je nelze uskutečnit, naopak jen dodají argumenty protivníkům. Neomarxisté dobře pochopili, že chceme-li prolomit nějaké tabu, musí se na to jít postupně, trpělivě a vytrvale, nikoli „šokově“ a „revolučně“, to by lidi nepřesvědčilo, ale naopak spíš vystrašilo a odradilo. Velmi dobře to charakterizuje metoda tzv. Overtonova okna.

Závěrem připojuji pár odkazů na články k danému tématu, jež silně doporučuji důkladně pročíst.

Technologie zkázy. O teorii tzv. oken amerického sociologa Josepha Overtona

 

Kapitola 11. Nenásilný převrat Frankfurtské školy

 

Represivní tolerance 1965 — 2015

 

Cenzura v časech korektnismu

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 3.10.2017 17:24 | karma článku: 38,88 | přečteno: 2101x
  • Další články autora

Adam Mikulášek

Možná není co slavit, ale je co bránit

Tak tu opět máme 17. Listopad. Poslední dobou se rozmáhá postoj, že vlastně není co slavit a že za komunistů bylo líp. Druhá strana zase křičí něco o populistech ohrožujících svobodu a demokracii.

17.11.2017 v 20:06 | Karma: 11,87 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Rozdíl mezi škodlivou pozitivní diskriminací a férovým vyrovnáváním šancí

Příklad nespravedlivé pozitivní diskriminace: rasové kvóty, jež fungují tak, že „nebílý“ student se může dostat na školu na úkor „bílého“ studenta, který udělal přijímačky lépe.

15.11.2017 v 13:48 | Karma: 11,50 | Přečteno: 100x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

„Páááňčitelko, Pepíček je xenofób! Pouštěl o přestávce Mešitu!!!“

„Maruško, jsi velmi svědomitá dívenka. Dostaneš ředitelskou pochvalu za statečnost a pětikilčo jako zvláštní odměnu. Něco hezkého si kup a přijď zas na kus řeči!“

15.11.2017 v 9:25 | Karma: 12,29 | Přečteno: 151x | Diskuse| Občanské aktivity

Adam Mikulášek

VZP nechala umřít člověka na rakovinu, odmítla uhradit nákladný lék!

Bránil se soudní cestou, ale než mohla naše loudavá justice vynést verdikt, pacienta bohužel dostihla smrt na agresivní typ nádoru zvaný sarkom.

14.11.2017 v 16:53 | Karma: 34,21 | Přečteno: 1742x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Neomarxisté potřebují rasisty, aby mohli ospravedlnit udávání spolužáků a podobné praktiky

Děcka blbnuli ve škole, zdravili se římským pozdravem, podobným tomu nacistickému..., zkrátka asi jako když parta opilců z blbosti zazpívá cestou z hospody internacionálu..., spolužačka je udala a dostala za to 2000 euro!

14.11.2017 v 10:33 | Karma: 38,33 | Přečteno: 1541x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik