Adam Mikulášek

Kupujte pražené kuřince, podpoříte zaměstnanost a HDP!

4. 08. 2017 11:54:36
Zde bych si dovolil s trochou ironie nastínit těm méně zasvěceným, na jak zvráceném principu „funguje“ tzv. západní ekonomika.

Proč kupovat pražené kuřince? Jak s touto lahůdkou ten který z vás naloží, to je kolotoči jménem „západní ekonomika“ naprosto šumafuk, důležitá je ona obchodní transakce- koupě balíčku pražených kuřinců.

Čím více kuřinců koupíte, tím více podnítíte zvýšení jejich výroby, čímž vzroste ekonomický ukazatel s názvem „hrubý domácí produkt“, bez ohledu na to, jestli vám toto super zboží k něčemu bude či nikoli, podstatné je, že se vyrobí a prodá. A to přece každý, ekonomicko-politickým elitám loajální, „ovčánek“ chce, neb tomu věří – čím vyšší HDP, tím lepší a zářnější budou naše zítřky.

A jestli vám to nestačí, tak nákupem pražených kuřinců pomůžete i snížení naší nezaměstnanosti: někdo ty kuřince přece musí sbírat, vytřídit ty „nevyhovující“, aby zboží splňovalo všechny normy, standardy, předpisy a směrnice Evropské unie, někdo je musí pražit, někdo balit, rozvážet do hypermarketů a ještě někdo také musí kontrolovat, zda výrobce náhodou ty kuřince nepražil při nadlimitně vysoké teplotě, čímž vznikají nebezpečné karcinogeny! Tak vidíte, kolik pracovních míst toto skvělé a nepostradatelné zboží pomůže vytvořit! Tak buďte solidární! Jo a ještě jsem zapomněl – pokud z našich skvělých kuřinců dostanete zažívací potíže, je vyhráno, rozjeďte se do lékárny a podpořte HDP koupí nějakého vhodného „elixíru“.

Pokud ale budete příliš spořit a nekupovat naše kuřince, zdevalvujeme korunu, aby se naše kuřince lépe a levněji vyvážely, snížíme úrokové sazby, čímž se vám začnou vaše cenné úspory znehodnocovat, dokud nepřijdete k rozumu a nezačnete více utrácet, třeba i na dluh, aby zlaté telátko HDP dostalo svou žádanou oběť! A když ani tohle nepomůže, Brusel zruší dotace na pšenici, žito, brambory a další „zbytečnosti“, takže pro vás budou natolik cenově nedostupné, že ještě rádi oceníte lahodnou a vybranou chuť našich pražených kuřinců!

Sláva HDP, sláva inflaci, životní prostředí a kvalita života nechť jdou k čertu, ať jsou lidi nemocní, alespoň prodáme víc léků, ať se bojí děti pouštět ven, aspoň jím koupí víc blbůstek, aby se nenudily..., byznys je byznys, ten si rozvracet nedáme!

Autor: Adam Mikulášek | karma: 36.34 | přečteno: 1541 ×
Poslední články autora