Prolhanost pašeráckých neziskovek

Kdybyste se topili dejme tomu někde u portugalských břehů, napadlo by vás, že vás zachrání převozem třeba do Irska nebo Francie?

Mě teda ne. Já kdybych zachraňoval tonoucího, tak s ním plavu k nejbližšímu břehu, ne kamsi na druhou stranu. Ale neziskoví pašeráci se chovají právě takto.

Nabírají ilegální migranty jen několik kilometrů od afrických břehů, z povahy věci by je tihle „zachránci“ měli transportovat k těm africkým břehům zpět, z pravidla do Libye, tedy tam, odkud připlouvají. Jenže tihle neziskovkáři je vezou mnohem dál, do přístavů italských. Řečeno narovinu, tito lidé zakrývají kriminální čin, jímž pašování ilegálních migrantů nesporně je, zachraňováním bezbranných civilistů před utonutím.

A když jim to někdo chce zarazit, označí ho za „bezcitného xenofoba“. Ale to je lež. Třeba já nemám nic proti záchraně tonoucích migrantů, naopak, mělo by to být lidské a přirozené. Ale jakmile jsou v bezpečí na lodi, tak obrátit nazpět směr Libye, nejlépe v doprovodu pár válečných lodí, to kdyby Libyjci odmítli migranty převzít a chtěli by vojensky zabránit jejich vyložení.

Jenže místo toho se nám tu kryjí pašeráci lidí, převlečení za „andílky“, zachraňující tonoucí děti…, a eurounijní agentura Frontex, místo aby dělala co má, tj. střežila vnější hranici EU, včetně italských břehů, pomáhá neziskovým pašerákům v jejich kriminální činnosti.

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 6.6.2017 9:33 | karma článku: 44,43 | přečteno: 2455x