Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hloupý článek na žalobu:-/

1 2
možnosti
JF

Asi je běžně známo, že se v rámci zdravotního pojištění vybere určité množství peněz, které jsou následně používány státem k hrazení zdravotní péče. Výdaje na léčení jsou značné a jistě není na to, aby se všem vždy a všude dostalo špičkové zdravotní péče. Nikdy bych nechtěl být v kůži těch, kteří pak rozhodují, kam dát peníze přednostně, snad na dětskou onkologii, zde lze stěží co namítat, nebo pro všechny onkologické pacienty, nebo pro pacienty trpící vzácnými chorobami, nebo také pro pacienty s kardiologickými, plicními, cévními, revmatickými a dalšími chorobami, nebo snad pacientům s RSA, Parkinsonem, Alzheimerem atd., atd, výčet by zaplnil stránku určitě až do konce. Nyní se objevila řada nových léků, jako příklad jmenujme biologické léky, u řady diagnóz léčba velmi účinná, ale také patřičně drahá, náklady lze počítat ve statisících Kč za rok na pacienta, i více. Lze zmínit ještě mnoho dalších novinek, kdy je léčba dokonce v řádu milonů Kč.

A teď řekněte, pane Mikulášku, ale upřímně, které kategorii výše zmíněných pacientů dáte přednost, přestože víte, že tím tu šanci na život na druhé straně vezmete jiným!?

3 0
možnosti
Foto

Pane Mikulášku ten člověk bohužel zemřel přestože daný lék užíval tudíž ho nikdo zemřít nenechal, ale zemřel protože onemocněl.

Tomu člověku byla nabídnuta standardní léčba-chemoterapie, on chtěl jinou léčbu, která je nákladná, ale je otázkou zda opravdu je lepší.

Každopádně právě takovéto případy jsou jasným důvodem proč by měla možnost připlácet si nadstandardní léčbu-tedy to co vaše strana tak odmítá. Pokud by tomu tak již bylo platil by ten člověk jen rozdíl mezi cenou chemotrapie a cenou biologické léčby-stálo by ho to tedy méně a hlavně by se na platbu nadstandardu mohl připojistit.

12 0
možnosti
MM

V titulku sdělujete, že VZP vlastně spáchala trestný čin, když vědomě nechala umřít člověka. Máte pro své tvrzení nějaké relevantní důkazy?

Pokud ne, měla by vás VZP žalovat!

5 2
možnosti
Foto

Musím Vám dát za pravdu v tom, že autorův titulek je příliš emotivní a nepopisuje správně skutečnost.

Je totiž starou známou pravdou, že lidé umírají a dřív nebo později to čeká každého z nás.

A umřít na rakovinu je jev poměrně rozšířený. Můj blízký kamarád "chytil" asi před 5 lety ve věku před padesátkou roztroušenou sklerózu. A má velké štěstí, že těch 30.000,- měsíčně za léky VZP platí.

Jsou ale pacienti, u nichž ta prognóza není tak dobrá a těm ty drahé léky neplatí. A oni, nepochybně, dřív nebo později také zemřou.

1 0
možnosti
Foto

Peníze prostě nejsou nekonečné a důležitá je také prognóza. Nejsem lékař, ale při metastázích v plicích asi žádná velká naděje na uzdravení nebyla, že?

2 0
možnosti
RC

Neni ten titulek prehnany? Vzdyt pisete, ze se lecil, jen to VZP nezaplatila. A pokud zemrel, tak to neni proto, ze to VZP nezaplatila, ale proto, ze se nevylecil.

Zadny stat na svete nema penize z verejneho zdravotniho pojisteni na to, aby vsem mohl zaplatit tu nejlepsi lecbu.

7 0
možnosti
Foto

A já jen zopakuji tu svoji mantru, že asi ta prognóza nebyla dobrá (asi nebyla vůbec dobrá) a vyhazování peněz není to nejlepší, co můžeme dělat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik