Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

a co Židé, také jim zakážete košer?

1 0
možnosti

Jedna pravidla pro všechny.

0 0
možnosti
OK

O41t96a 42K78i45n17c

2. 11. 2017 1:40

Adame, za tento blog máte ode mne vůbec první karmu, konečně jste napsal něco rozumného.

0 0
možnosti

Kdo strká hlavu do písku?

0 0
možnosti
PT

Vím, že už spousta z nás si ani neuvědomí, že ten stejk byl kdysi živý, ale co se týká toho podřezávání, nejsem si jistej, jestli i naše vyspělá civilizace to u některých zvířat neupřednostňuje. Tuším, že se to děje u ovcí/beranů a možná se pletu, ale myslím, že třeba husám se nařezávala hlava. Je to něco, jako když se v Číně jí psi, my z toho máme trauma, ale tam je to normální. Představte si, kdyby prostě nás žaloval třeba Indie, že jíme hovězí. Chápu, že všichni máme před očima toho velblouda, co se tam v agónii plácá asi 15 vteřin. Ale když se podíváte na vánoční kádě, nejsem si jistej, jestli se to těm kaprům líbí. Burky, šaría a nerovnost žen - tam je to jasné, to do civilizace nepatří.

1 3
možnosti

Máme jasně dané podmínky, jakým způsobem provádět porážky a ty mají platit pro všechny, bez nějakých náboženských výjimek.

10 1
možnosti
JZ

Jestli může být zakázán neonacismus, pak můžou být zakázány i křesťanství, islám, buddhismus nebo, pro mě za mě, ateismus. Naopak pokud by nemohlo být zakázáno jedno, pak nic z toho. Nevidím jediný důvod, proč by nějaká ideologie měla být posuzována podle jiných měřítek než jiná jen na základě toho, že má/nemá nálepku "náboženství". A pokud je v nějakém zákoně nebo nějaké listině explicitně uveden pojem "náboženství/náboženský", pak je jednoduše třeba ten text přeformulovat.

0 2
možnosti
JH

rozdíl mezi křesťanstvím a islámem

křesťanství je náboženství, které se už neplete do státního zřízení

islám je také náboženství,ale které si nárokuje tvořit státní zřízení a zákony a je politickou ideologií ( k tomu zaostalou asi o 500 let)

5 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik