Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Láry fáry;-D8-o;-D ... nesmyslnost a vylhanost celého tohoto propagandistického blábolu, a to bez zbytečných řečí, nám dokládá sám autor (resp. autoři, neb je těžké posoudit, který z nich, tuším je to nějaká buňka nudících se aktivistů, záměrně nepíši "mladých" protože podle stylu a slohu, tam budou i důchodci, ne-li věkem, pak jistě myšlením, toto psal) - a to hned několikrát, a vynechám celý první odstavec, to je totiž totální nesmysl celé;-D tak například:

... veřejnoprávní média, by měla sloužit všem občanům - o nikoliv, mají pravdivě informovat, nemají nikomu sloužit, tedy ani menšině, ani většině - a informace musí být také ověřitelné - tedy nejde o nějaké dojmy

... ČT je potřeba "odprivatizovat" (nevím, ví-li autor, co slovo privatizace vlastně znamená, vypadá to, že spíš ne) ... a navrátit ji občanům!!! Tak to je boží, ne?

Asi to přeci jen psal některý z mladších úderníků, co toho moc nepamatuje.;-DR^

1 3
možnosti
Foto

... jo, a ještě maličkost, dodatek - samozřejmě je také zapotřebí, mít schopnost rozlišit zpravodajství od komentářů ;-D

2 4
možnosti
VR

Tyhle kecy mě fakt vytáčí. Objektivní zpravodajství ve světě prakticky neexistuje. A je to i celkem logické vzhledem k tomu, že každý člověk na světě je ovlivněn svým uvažováním, svými postoji, svým prostředím. Vzhledem k tomu, že ČT zaměstnává převážně vysokoškolsky vzdělané lidi často s nějakými pseudouměleckými sklony, tak se to pochopitelně odráží v její (středo-levicové) tvorbě. Ale obecně dělá ČT celkem dobrou práci. Věřte, že ve všem, v čem se Vám zdá neobjektivní, by se našel názorový odpůrce, který bude také tvrdit, že je neobjektivní a při tom bude mít názor na danou situaci přesně opačný. Zkrátka zavděčit se všem je naprosto nemožné..... českou normu objektivity. Objektivní je to, co si myslím já, že jo Záhire?

6 2
možnosti
VV

Pokud mohu srovnavat, jsem toho nazoru, ze CT i CRo jsou objektivni. Ovsem rusofilove co srovnavaji se Sputnikem ci RT zrejme budou jineho nazoru.

8 2
možnosti
Foto

Dostať k mikrofónu prozápadného človeka, ktorý vyšiel z "pražskej kaviarne", spýtať sa ho na niečo a dostať súvislú odpoveď, nie je ťažké. Lenže skúšať niečo podobné u mužika tackajúceho sa z "pražského pajzlu" je už horšie. Potom sa môže javiť spravodajstvo nevyvážené. :-)

3 0
možnosti
KB

Můžete mě říct, co to obsahově znamená to "prozápadní"? Opakem je "provýchodní". Teď vynechme Rusko a Čínu a vezměme třeba volby v Německu či Rakousku. Tam vztah k Rusku či Číně nehrál ve volbách žádnou roli.

Takže kdo by v TV kladně hodnotil Afd či Svobodné, tak je provýchodní?

4 1
možnosti
LB

Když jste, Zahire, takový odborník na média, tak uveďte, v čem konkrétně Česká televize porušuje etický kodex novinářů, k němuž se v roce 1998 přihlásil Syndikát českých novinářů.

10 2
možnosti
JC

J21i74r85i 85C75e37e

26. 10. 2017 16:03

„Povinností ČT je poskytovat objektivní, ověřené, ve svém celku vyvážené a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů“, jak přikazuje § 2, odstavec 2, písmeno a) zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi.

Nějaký Etický kodex novinářů stojí až daleko za Kodexem ČT, který ve své preambuli říká, že „Česká televize si musí zakládat na otevřenosti, nestrannosti a nezávislosti“.

Nemám pocit, že by tak její osazenstvo činilo. Diváci, plátci televizního poplatku, si neplatí „eurooptimistické“ zpravodajství, ani publicistiku „liberálních hodnot“. Platí si objektivní, bezpříznakové a věcné zpravodajství, oproštěné o názory redaktorů, pro svobodné vytvoření vlastního názoru. Platí si vyváženou publicistiku, v niž mají být vždy slyšeny i názory druhé strany.

Četnost návštěv, struktura názorů a politická orientace zvaných "expertů" je poněkud jednostranná. Pestrosti a politické vyváženosti zpravodajství i publicistických pořadů, včetně politické příslušnosti hostů, se také ze záhadných důvodů nějak nedaří dosáhnout. Zejména pokud jde o informování a diskuze o politice Ruska, Číny, USA, o agendě EU. Jde o to, zda stejnou, „rovnoměrnou“ příležitost dostala vždy druhá strana (obhájci ruské či čínské politiky, odpůrci Washingtonu, euroskeptici, atd).

ČT v rozporu s doporučeními Rady Evropy o veřejné službě, na něž se odvolává v preambuli Kodexu, nemá divácký panel, nedisponuje interním analytickým útvarem, který by trvale zkoumal objektivitu a vyváženost odvysílaného zpravodajského a publicistického obsahu, nepořádá veřejné konzultace ani hodnocení své práce širokou veřejností. Ani Rada ČT dlouhodobě nekonstatovala jediné porušení zákona či Kodexu. Přitom veškerá vystoupení manažerů ČT na veřejnosti jsou konfrontována s nesouhlasnými názory dorazivší veřejnosti. Vždy. A vždy bez výsledku. Sprostota a arogance pracovníků, komunikujících na sociální síti jsou opakovaně předmětem stížností.

Stačí?

15 6
možnosti
JC

J96i82r54i 78C70e47e

26. 10. 2017 14:17

Ten Dvořákův vtip o nezávislých médiích veřejné služby se v případě ČT opravdu povedl.

Hádám, že nezávislost ČT se počítá od doby, kdy si v redakci zpravodajství rozložili spacáky politici Čtyřkoalice, aby tím protestovali proti ovlivňování tohoto média politiky.

Od té doby jsem neustále přesvědčován o tom, že ČT rozhodně nikdy nesloužila ani neslouží politickým, nebo ekonomickým cílům.

Ale možná je Dvořák jen dobrej klaun, kterej věří tomu, co říká a píše.

8 5
možnosti
VK

Ceee, mně se líbí to tvoje přesvědčení. ČT jsi prokoukl jako hubenou kozu, ale falešný blogový profil, pod kterým rozhodně nepíše člen ČSSD , ve své genialitě nevidíš.;-D

5 2
možnosti
Foto

Myslíte to opravdu vážně?

5 3
možnosti
MV

Určitě ne, některá slova jsou jen listy leknín na hladině. Na první pohled krásný, ale ta stabilita...

4 0
možnosti
MV

Mikuláši, že tohle nepíšete Vy? Slovník kadrovaka vašemu věku mi echo nesedí. Už jen závěrečný slova perexu jsou doslova udernickymi smuky.

3 2
možnosti
Foto

Hlavně, jak je prokádrovaná naše ČT, kdy všichni její zaměstnanci musí zastávat jednotný názor "Pražské kavárny".

Nebo je tam snad jediný redaktor, který zaujímá jiný názor, než je ten jediný požadovaný a správný?

7 5
možnosti
JV

J59i37ř42í 38V37l35a74c16h

26. 10. 2017 13:13

Koncesionářské poplatky by měly být dobrovolné, pak by se vidělo kolik lidí je spokojeno se službou veřejnoprávní televize.

Platit z rozpočtu je nesmysl, byl by to ještě větši tunel než je teď.

5 1
možnosti
MJ

Čekal jsem , pane autore, kdy s Vás vypadne moudro např , že by si měla ČT vzít mustr s TV Barandov a to s pořadu týden s prezidentem - to je panečku objektivita sama ;-D

7 3
možnosti
Foto

Výborně napsáno.

Karma R^

6 9
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik