Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte v tom poněkud hokej.

Tak např. spolu souvisí jinými mechanismy, než jen přes EUR - jak jste snad zaregistroval, tak do záporných nížin úrokových sazeb jsme se řítili i s naší CZK.

0 0
možnosti
Foto

Tak např. ÚROKY...

Omluva.

0 0
možnosti
VS

Pochválili by Vás bankéři, ti by totiž přišli o velké peníze z transakčních nákladů. Podnikům , majícím co do činění se zahraničím, by odpadla rizika z pohybů kurzu. Jeden z dobrých důvodů investovat. A mně už fakt štve ta srandovní měna v druhé pěněžence, která je nepoužitelná už 300 m za čárou.

Dnes je hodně zboží dražší v ČR než v zahraničí prostě proto, že obchodník si nechává prostor na pokrytí pohybů kurzu či spíše posléhá na to, že občan přesně neví, kolik momentálně kurz je. Na spotřebním zboží je to krásně vidět.

2 1
možnosti
LC

Jo, to je tak srandovní měna, že ji investoři nakoupili asi za dva biliony. Ano, v Německu s ní nenakoupíte, ale na Slovensku a v Polsku ji rádi berou.

2 1
možnosti

Už se to pomálu nedá ani číst.

2 5
možnosti
Foto

Konkrétně? Co je v tomto článku špatně?

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím a karmuji. R^

Vstup do eurozóny by mohli kvitovat s povděkem leda hráči Mariáše, protože po zrušení haléřových mincí jsou nuceni hrát korunový, který při špatné hře může končit hodně velikou prohrou, zatímco desetníkový je a dále by byl s postupující inflací stále více jen zábava a radost ze hry se symbolickými výhrami; pravda, cent má hodnotu 26 haléřů, takže tak úplně desetníkový by nebyl, ale pořád je to přibližně čtvrtina naší nejmenší mince. Jistě, i dnes lze hrát desetníkový, ale buď za použití žetonů (myslím tím již neplatné desetníky), což není ono, anebo si výhry psát, ale to už teprve není ono; je hezké, jak se ty mince posouvají po stole.

Odkazovaný článek jsem četl; mrzí mě, že článek vyšel zrovna na PL, nicméně jako ekonomický diletant mu nedokážu nic vytknout.

..

K vašemu článku mám jen dvě drobné technické připomínky:

1) Nepíše se „50ti-procentní“, protože čeština nezná flexi číslic („50ti...“). Správně to lze zapsat třemi způsoby, a to za A s procentním znakem „50%“ (bez mezery, jde o jedno slovo, na rozdíl od „50 %“ s mezerou jako dvě slova, označující padesát procent), za B složeninou číslic a slova 50procentní, což ovšem podle mě nevypadá moc hezky, v takovém případě bych se – za C – přimlouval za celé slovo „padesátiprocentní“.

2) Úsloví „třikrát měř, jednou řež“ znám jako „dvakrát měř, jednou řež“ – součet je tři – do třetice všeho dobrého.

4 1
možnosti
PN

Zapoměl jste na to podstatné. Maastrichtská kritéria nedodržuje už žádný stát Eurozóny, musí jej dodržovat pouze Ti, kdož do eurozóny vstupují. Jinými slovy euro je čisté letadlo, které se drží ve vzduchu jenom tak dlouho, dokud přistupují další a další členové. Vždyť ještě před pár lety bylo přijetí Eura privilegium, dnes státy eurozóny prosí každého s jenom trochu dobrou ekonomikou aby vstoupil.

7 0
možnosti
TH

T64o30m32á13š 36H38y27n70e44k

20. 10. 2017 20:20

A víš příteli Adame,kdo může ve Španělsku a v Řecku za padesátiprocentní nezaměstnanost mladých?.......Tramdadááá....zákoník práce,přesně to co vy socani tak neustále chcete posilovat ve prospěch zaměstnanců.

5 0
možnosti
AR

Přesně tak a něco podobného je v Itálii i Francii, Tedy v dalších zemích, které déle vládnoucí levice úspěšně hodně zadlužila. Navíc jsem netušil, že tento nevidomý člověk je až tak odborně vzdělán v problémech finanční ekonomiky;-D!!

2 0
možnosti
Foto

J41a17k19u48b 41R63o89t66h

20. 10. 2017 19:45

Tak se holt musím znovu zeptat a snad se tentokrát odpovědi dočkám: Proč jste tedy furt členem socdem, když každým svým názorem tvrdě odmítáte cokoliv, co ČSSD má dlouhá léta v programu a vy se přesouváte k nacionálnímu socialismu? 8-o8-o8-o

5 1
možnosti
Foto

V čem konkrétně se Adam přesouvá k nacionálnímu socialismu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik