Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J31i38r55i 82T61i94c25h72y

10. 8. 2017 1:15

Bohuzel?, mate v mnohem pravdu. Jeden rozdil, Krym byl obyvan a patril Rusku, kdezto Kypr nepatril Turecku (i kdyz byl Turky okupovan). Za vase vyjadreni vas mnozi odbydou narcenim z rusofilstvi.

5 2
možnosti

Nejen jeho. I vás :-P

1 2
možnosti

Nemáte pravdu. zdejší proruští trollíci vždycky něco plácnou bud dvojí metr o Kosovu nebo dokonce Kypru aniž by si něco o té problematice zjistili. Zbytrek je snůška nesmyslů a zbožných přání autora. Takže vážený proruský trollíčku opět jste se ztrapnil ale potlesku od spolubojovníků se vám dostalo. A o to přece jde.

7 12
možnosti

Tak nám o té problematice laskavě něco povězte, nálepko

0 1
možnosti

Vy jste ale zamlčel jednu dost podstatnou okolnost, která se vám asi nehodí do krámu! V roce 2004 se konalo referendum o sjednocení Kypru - kyperští Turci byli pro, proti byli kyperští Řekové! Řekové tak prošvihli vhodnou příležitost, která se již nemusí opakovat.

Jednání o sjednocení Kypru stále pokračují. Dnešním problémem, ale není jen turecký "sultán" Erdogan, i kyperští Řeková docela iniciativně házejí vidle do jednání o sjednocení Kypru! Povinná výuka na školách o neoficiálním plebiscitu o připojení Kypru k Řecku z roku 1950, kterou letos schválil parlament řecké části Kypru v okamžiku, kdy se jednalo o možnostech sjednocení, Turky hodně popudila!

4 1
možnosti

Nebyly ty sankce náhodou za sestřelení toho dopravního letadla? Ono je to v podstatě jedno. Madam Clinton to řekla jasně: " Je přece nemožné, aby takové obrovské přírodní bohatství patřilo jednomu státu - Rusku "

7 6
možnosti

Kdy a kde to řekla?

Doložte odkazem

4 0
možnosti

Tak logicky jistě máte pravdu, ovšem taky je faktem, že v 70.letech minulého století byly asi jiné politické mechanismy a jiné nahlížení na věci. A dát Turecku sankce za věc skoro půl století starou jenom proto, že to Rusko nově udělalo taky a zas, je trochu mimo mísu.

Dneska by firma za znečistění řeky dostala docela slušně do kokosu, po revoluci to dělaly firmy běžně. Vnímáte ten rozdíl?

3 2
možnosti

Nicméně Turecko dostalo balíček podmínek pro zrušení víz či vstup do EU a Kypr v nich nebyl. Paralela by byla s firmou, která dostala za úkol vyčistit tu řeku, aby dosáhla na dotace.

3 1
možnosti

Je smutné, že demokratické státy neumí nazývat věci pravými jmény a musí balamutit občany pohádkami. Za každou charitou se skrývají investice, za každým mírovým řešením bezpečnostní nebo finanční zájmy. Za každým vývozem demokracie je ropa.

Zatímco Turecko je partner NATO a musí se mu leccos odpouštět, Rusku byl přiklepnut status nepřítele. A co Čína? Sice je taky nebezpečná, porušuje kde co, ale bez jejích investic by to mohl Západ položit.

13 6
možnosti

Máte pravdu! Karma. Ale, je to marný, je to marný, je to marný.

9 5
možnosti

No, Mikulášku, opravdu do té jámy, co zde nenávistně kopete, spadnete.

12 8
možnosti

Omluva, patrilo plus.

2 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik