Diskuse

Dnešní pseudoliberální levice nemá s někdejšími Hippies nic společného

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Tyhlety blogy s podbízivě šťavnatými texty ale těžkým nezájmem čtenářů obvykle po krátké době mizí...

0 0
možnosti
AK

Kde jsou ty časy, kdy existovala jen komunistická a nekomunistická levice.

Někdy v 60. nebo 70. letech se vynořila ještě liberální levice.

V té době byla sociální nerovnost ještě nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala chudší vrstvy.

No a v té situaci liberální levice prohlašovala, že sociální problém je již vyřešen, že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly vyzdvihovat otázky genderové, problémy etnických, náboženských a kulturních minorit, práva homosexuálů atd. A tyto dílčí otázky začaly být upřednostňovány před všemi ostatními.

Od té doby prudce vzrosty příjmová i majetková nerovnost, vynořila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých. Systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují, pokud neklesají.

Rétorika liberální levice se ovšem nemění. Ale někteří už jí nehodlají naslouchat.

A jako na zavolanou se objevují migranti. Ideálně naplňují kritérium jinakosti, čímž se pro liberální levici stávají ohromně zajímavými. Jejich složitá situace nahrává sklonu liberálů připisovat některým pouze práva a pomlčet o jejich povinnostech. Výsledkem je prosazování bezohledného humanismu, kdy migranti mají pouze práva a domácí obyvatelstvo pouze povinnosti.

0 0
možnosti
Foto

J63a10k40u18b 44R17o51t42h

14. 6. 2017 18:20

A mně se líbí, když mladý staromarxista nadává na staré neomarxisty.;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

Máte vcelku "kvalitní" zdroje svých informací. Ale chápu, když někdo odmítá pochopit pravdu, pak se uchyluje k podobným obskurním zdrojům. A do hippies se opravdu raději vůbec nemontujte. Na rozdíl od vás jsem onu dobu zažil, a dokonce téměř v tom pravém věku.

4 0
možnosti
Foto

A proč by probůh mělo mít? Snad proto, že se mladý aktivista nudí a zalíbilo se mu slůvko "pseudo"? ;-D Omg, vidíš to?

0 0
možnosti
Foto

Ale řekněte mi, Karle, KDO tyhle nesmysly karmuje? Vždyť se stydí i jít do diskuse.

0 0
možnosti
Foto

Milí pane o hnutí hippies vy vůbec nepište, už tak se zesměšňujete až, až. Mohl byste si najít, pokud ještě máte nějaký zbytek rozumu, kolik peněz investoval Sovětský svaz do západního mírového hnutí. Kolik lidí jim tam dělalo i zadarmo užitečné idioty – dost podobné s dnešní situací u nás. A furt melete o imaginárních sluníčkářích. Ještě jste ale nedokázal žádného pojmenovat.

5 1
možnosti
Foto

P73e46t93r 47O79m72e18l69k74a

14. 6. 2017 13:48

Co bude příště? "Dnešní pseudoliberální levice nemá s někdejšími husity nic společného"? Proč probůh srovnáváte DNEŠNÍ levici s hipíky? To už není oslí můstek, to je oslovina a možná také důkaz, že o hnutí hippies víte prd.

9 1
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, kam chodíte na ty pseudoproblémy. ;-D

5 1
možnosti
Foto

... tuším "psojdoznalosti" by mohly být psojdodůvodem, nebo prostě jen nuda prozemanovské sekce PR v Liháči;-DR^

0 0
možnosti