Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

No protože jsem za komančů prožil v CCCP 5 let , nosím pomyslné tričko s am. vlajkou doteď. Souhlas s článkem, ale z USA do SSSR je to ode zdi ke zdi. Naděje na změnu mi přijde lichá, protože marketing podnikání v politice je zaměřen na nereálné sliby tupounům. A bohužel zatím to funguje. Takže článek hezký, ale závěr bohužel nerelizovatelnÿ.

1 0
možnosti
JP

Prožil jsem mládí v socialismu pod nadvládou SSSR, dnes není samozřejmě situace ideální, ale rozhodně není špatná. Možná se máme nejlépe v naší historii a to jak po stránce materiální, bezpečnostní, tak i po stránce lidských práv, svobod a státní suverenity. Pokud chcete, můžete svobodně odjet žít do země Vámi obdivovaného Putina, a pak se třeba i klidně vrátit. Nemusíte nic riskovat . Putinova rozpínavost je největší nebezpečí pro svět. Rusové ji mají asi geneticky založenou, stejně jako vytváření "pátých kolon" v různých zemích a snahu všude autoritářsky vládnout.

5 2
možnosti
AR

Jeví se mi autor jako dosti kritický ve svých článcích. Jen mám dotaz k poslední větě. Co třeba děláte vy osobně pro totální výměnu lidí v horních a středních patrech politických stran, aby se zachovala aspoň nějaká důvěra u voličů? Angažujete se v nějaké straně nebo hnutí, nebo jen píšete a píšete??

1 0
možnosti
PZ

Jo politika je spina at je to na zapade nebo na vychode.

Take jsem jako kluk nosil Americke tricko.Dokonce jsme s Matkou utekli pres Jugosku do Rakouska a ve Vidni pozadali o Azyl v roce 1978

V Breznu 1979 jsme odjeli do USA ziji tady uz 38 let, jsem vdecny za to ze nas Amerika prijala a nikdy jsem se tady necitil jako cizinec,nikdo mi nikdy nerekl tahni zpatky odkud jsi prijel.

Zahranici politika ale je neco jineho,cim vic clovek prostuduje dejiny a kdo vlastne vladne ( President voleny maximalne na 8 let je jenom figurka,ktera musi poslouchat rozkazy.)

Kdyz si prostudejete Federal Reserve ( ti kdo tisknou dolary) mnoho veci se vam objasni.Je to privatni Bankovni organizace ktera neni zodpovedna Americke vlade.

Sadam Husain chtel prestat prodavat ropu za dolary,tez Muamar Quadafi,a ted mermomoci se chteji zbavit Asada,proc asi?

Nechce poslouhat IMF Bankere.

7 0
možnosti
Foto

1. "pobaltské země, na rozdíl od Rakouska, jako členové NATO" - nebojte se, taky je hodí přes palubu, jako nás v Mnichově 1938 otevřeně a skrytě pasivitou v r. 1968.

2. "místo přibližování se bohatým západním zemím se z nás stala, jak říká ekonomka Švihlíková, „ekonomická kolonie“,..." - konečně jste to pochopil!

3. "roste tiché přání, aby to „tomu Bruselu a Washingtonu někdo pořádně natřel“..." - doporučená literatura: Haškův Švejk coby praobraz českého lidového (od)boje proti vládním autoritám

4 "spousta lidí pochopila, že svobody projevu a pohybu se nenajedí" - inu, staré dobré rčení "Bez práce nejsou koláče!" stále ještě funguje. A nakonec si lidi předělají známý hit, kdy budou zpívat: "Nemít svobodu - nevadí" Nemít práci - jo, to vadí!"

5. "nevidím jiné východisko než totální výměnu lidí" - nerad Vám beru iluze... ale půjde-li vývoj dál jako dosud, za několik desítek let tu bude vládnout ajatoláh Franta ibn Vomáčka a právo šaría už Vám ukáže ty demokratické svobody. To už nebude o pouhé výměně.

4 13
možnosti

...ulevil jste kapku svým frustracím?:-)

7 6
možnosti
MC

Občani, ale ta doba, kdy byl někdo trestán už jen za tričko, které má na sobě, už doufám minula...8-o

6 0
možnosti
LB

Pro věčné skuhraly platí: Jsi-li nespokojen se stavem věcí ve své zemi, spánembohem odejdi do jiné, v tomto případě do Ruska.

16 3
možnosti
Foto

Nic, než snůška menších či větších nesmyslů.

19 6
možnosti
Foto

Tak menších nebo větších nesmyslů proti naší straně a vládě a nerozbornému spojenectví a přátelství?

1 0
možnosti
JR

J71a82n 38R74á11ž

9. 4. 2017 14:26

Osobně vnímám přímo jako tragédii, že autorovým důvodům proč článek napsal rozumím a z mnoha uvedenými argumenty souhlasím. Je to zcela podvědomá reakce, na to, co se na západě v poslední době děje, i když rozum se stále vzpouzí vzít na vědomí, že dnes naši svobodu opravdu ohrožuje víc t.zv. liberální neosocialismus ze západu než autoritativní režim na východě.

9 0
možnosti
JR

J47a26r57a 52R62a65n76k

9. 4. 2017 19:54

Na Zapade se deje stale to same,ale jak jste to mohli vedet, kdyz vam to Rude Pravo po 68. nenapsalo a kolik z vas se krome Klause a pana Hermanka dostalo bezne ven?

3 5
možnosti
Foto

Tak jistě jsme Bruselem a spol. velmi utiskováni. Prezidenta si smíme zvolit jen takového, jakého nám schválí. Na železnici nesmí jezdit výrobky Škoda, ale pouze vlaky s certifikátem z francouzských továren. Před odjezdem na dovolenou musím zažádat o povolení policii podřízenou německé Bundesnachrichtendienst. Než tady uveřejním tento příspěvek, musím ho podrobit autocenzuře. Na internetu jsou blokovány všechny weby nepřátelské vůči EU. A já jsem z toho tak zničen, že si dnes dopřávám celý den na kole a momentálně oběd na zahrádce. Čím to tedy je, že jsem ve zdejší zemi spokojen?

17 2
možnosti
AK

Nevážili jsme si, když nám Brusel předepisoval jak má správně vypadat banán, zakazoval žárovky, nebo doporučoval, aby kadeřnice nenosily šperky a boty s vysokými podpatky při výkonu svého povolání.

A tak tu máme zavedení neformálního bezvízového styku se zeměmi Východu a Afriky, rozdělování migrantů podle kvót a vynadání těm zemím, která se rozhodly chránit hranice své země vlastními silami.

Ale jízdní kola ani předzahrádky ještě zakázané nemáme.

Tak hurá Brusel, nebo ne?

5 6
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik