Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přitom Francie a V. Británie byly státy, které USA navrhly vytvoření společné obranné aliance, jako vojenskou ochranu před rozpínavosti SSSR ve východní Evropě.

1 0
možnosti
VV

Ano, hlavni stan melo NATO tenkrat v Parizi. Vite, jak to bylo dal?

1 0
možnosti
VM

V25á77c40l24a37v 40M78a53c69h

30. 3. 2017 17:29

Adame, tentokrát to na obvyklou karmu není.Rv:-(!!

1 1
možnosti
Foto

S pobaltskými národy autore, jste střelil kozla. Tyto státy neměly s Ruskem nic společného, nicméně pamatují Stalinovu invazi, vybíjení místní inteligence a její nahrazování ochotnými proruskými poskoky. I to byl důvod, proč se přidali k Němcům.

Jejich ostražitost je dána historickou zkušeností a blízkosti státu, který sice neprovádí invazi jinam, ale po krátké epizodě zelených mužíčků poté vyhlásí referendum o připojení k Rusku.

13 2
možnosti
Foto

Také Pobaltské státy citlivě vnímají, že k jejich hranicí byla přesunuta nově vzniklá divize a rakety. Tak citlivě vnímají Rusko- Běloruské manévry, ve kterých se cvičilo vylodění a útok na Polsko. To Rusko nikterak netajilo. Stejně tak, ne dobře vnímají tentokrát simulovaný útok na Polsko. Rusko bylo vždy imperiální zemí, které se ve středověku po více jak sto padesát let rozšiřovalo průměrným tempem jednoho nově nabytého území o velikosti Nizozemska. Překročili Beringovu úžinu a dostali se na Aljašku a jeden čas pronikli na území Kalifornie. Další expanze Ruska byla po druhé světové válce, kdy si podmanilo východní Evropu

4 0
možnosti
VS

Opět jsem si vzpomněl na pořekadlo, že co před "ale", to neplatí...

7 0
možnosti
Foto

Předběhl jste mě :-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik