Diskuse

Už dost té nudné obehrané gramodesky jménem antibabiš!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně nezajímá, kdo má jakou funkci. Pokud jednal nezákonně (například okrádal stát - tedy i mě, daňového poplatníka), chci, aby to bylo známo a potrestáno.

Mimochodem: Co je dobrého na rozpočtu se schodkem 60 mld. Takový rozpočet v obdobných ekonomických podmínkách měl (údajně) neschopný pan Kalousek. Proč bych měl fandit stejně neschopnému panu Babišovi? Tedy - ve skutečnosti mnohem neschopnějšímu, protože takový schodek má, ač nás okrádá více na DPH (nižší sazba o 5 %, základní o 1 %). Celkem o 42 až 45 mld. Kde Jsou. Kde jsou peníze z vyšších sazeb spotřebních daní (zejména cigaret) a nových daní ekologických?

Co že dobrého tedy pro nás udělal geniální Babiš? Nic. Jen pomáhal jednomu z nejnezodpovědnějších politiků, panu Sobotkovi, rozkrádat stání kasu.

2 0
možnosti
Foto

EET není ve své podstatě špatné, míří však jen na vybranou část obyvatel. Další částí zasaženou touto vládou je oblast sociálních dávek, kde alespoň řeší křiklavé výstřelky typu příspěvku na bydlení. V tom celém humbuku se ale jaksi zapomnělo na velké hráče jako jsou banky, podnikatelé, ČNB a státní správu. Tam koaličním partnerům velké koalice (všichni proti Babišovi) ujel vlak a teď do něj chtějí zuby nehty naskočit, ale ne takovým způsobem, aby sami zrychlili a snažili se finanční úniky na jiných frontách omezit, ale tím, že se naváží do lokomotivy s Babišem. Už hodně dlouho se tu řeší Babiš, ale jen po politické stránce, po finanční mu ještě nikdo nic moc neudělal. Babiše nezastaví nějaké prohlášení parlamentu, ale změny zákonů, které jej a jemu podobné odstřihnou od státního veletoku peněz směřujících od nás daňových poplatníků.

2 1
možnosti
Foto

Ovšem tomu možnému ,,odstřižení" snad ani Vy sám nemůžete věřit. On by pak nejspíše zkolaboval celý systém, neb na tom vlastně stojí a funguje:-/

0 0
možnosti

Přesně tak, nejdříve se bavme o komunistech, o ODS a dnes především o "křišťálově čisté" ČSSD , a teprve pak se můžeme bavit o Babišovi, ale prosím hezky podle "zásluh", děkuji !

2 2
možnosti

Zvláštní filozofie, která z vás de facto dělá komplice. Zjednodušeně řečeno, ať si klidně kradou a podvádí, jen abych z toho měl taky nějaký podíl.

8 0
možnosti

Myslím, že tento blog řekl o morálce a charakteru autora víc, než asi původně zamýšlel.

Bohužel, mezi námi je dost podobně smýšlejících lidí, kterým neúcta k pravidlům, lež a nepoctivost nevadí, snad jim dokonce i imponují a pak naříkají, kdože nám to vládne. Ne nadarmo se říká, že jaký lid, taková vláda.

V této souvislosti jsem si vzpomněla na jednu aféru ve Švédsku, kdy novináři zjistili, že ministryně, která užívala služební byt, si do něj nastěhovala syna, takže synek neoprávněně bydlel na státní útraty. Reakce veřejnosti byla okamžitá a tak masivní, že paní ministryně promptně podala demisi.

3 0
možnosti

I já souhlasím. Byly volby, utvořili páni politici koalici a my v podstatě celou dobu sledujeme, jak Babiš všem vadí. Byl zvolen, tak prosím už nám dejte pokoj a pracujte.

V žádném případě nejsem a nebudu volič ANO. Ale proboha čeho je moc, toho je příliš.

Když občan není zrovna spokojen jak to ve volbách "vyšlo", tak uzná, že v demokracii to tak chodí. A čeká, že to příště snad vyjde (spíš nevyjde).

To námi zvolení politici nepochopili? Za mne jsou otravní.

4 5
možnosti

Takze pokud je politik podezrely ze spachani trestneho cinu, tak maji mlcet a zamest to pod koberec? Navic demokracie rozhodne nei to, ze budu cekat na dalsi volby a cekat, jestli neco vyjde ci nikoli. Demokracie je mimojine i o vyjadreni nazoru (at uz souhlasneho ci nesouhlasneho), diskusi....... rozhodne ne o tom, ze clovek ma necine prihlizet vecem, ktere se mu nelibi.

8 0
možnosti

J10i64ř65í 88F53á43b82i85k

17. 3. 2017 11:03

Naprosto s Vámi souhlasím. Jedním postřehem je ten , že je to naše vina. Lidé nechodí k volbám. Potom psaní na internetu nemá cenu. Druhý postřeh který vůbec nechápu ,kde se bere voličská základna těchto zlodějů. No jedna odpověď by mohla být , jsou to stejní zloději. Proč toto píši? Když jsem jednal s předsedou jedné Babišovi buňky ANO. Mi na upozornění , že jeho stranický kolega rozkrádá městský majetek a předložil důkazy. Odpověď zněla. Nejde o rozkrádání, ale snahu vylepšit hospodářský výsledek podnikatele.Tedy profesionální vysvětlení. Mají dobrého učitele. A tak je to se všemi nahoře. Vím , že nyní před volbami dojde ke slibům a i k činům. Viz současné dění. Pojďme si položit otázku zda se nejedná o kalkul. Babišovi odvolání pouze pomůže.Takže voliči . Dívej se jak s korupčníky vymetem. Však Ty je svou nečinností po volbách vrátíš do funkcí.

1 0
možnosti

Pravda je, že mi vskutku nenapadá někdo, kdo by mi z ANO zaujal, ani Krnáčová v Praze, když to řeknu mírně, což je síla, resp. přesněji je to dost smutné !

0 0
možnosti

Tak Vám nevadí,že ministr financí,který vyřvává "všichni kradnu" ojedává státní kasu na daních o miliony a dotace EU určené malým podnikatelum si jako miliardář nahrabal pod sebe?Tak mě to vadí.Pokud jde o Kalouska uvedte jediný konkrétní a vyargementovaný příklad kdy "kradl".Zoufalé hlouposti typu "padáky a mrtvý švagr" prosím vynechte...Pokud jde o ty "padáky a mrtvé vojáky",času máte asi zkuste se prohrabatam netem a zjistěte si jak to konkrétně bylo.Kalousek s tím ve skutečnosti nemá nic společného a žádné hromady mrtvol také nenajdete.Berte to jako typ na zajímavý blog,nemusite snad pořád psát nesmyslnosti.Nebo ano?Třeba opravdu na víc nemáte....

16 0
možnosti

Babiš optimalizuje daně na základě Kalouskova zákona - buď byl Kalousek neschopný, nebo věděl moc dobře, co dělá. Asi by bylo rozumné nyní korunové dluhopisy zdanit, když se ví, že to lze zneužít k "optimalizaci", ale o tom mluví jen Babiš. Jo a neberte to tak osobně.

1 0
možnosti
Foto

Říká se, a už to konečně uznávají i politici hlavního proudu, že v EU je až příliš mnoho obtěžující byrokracie a přeregulovanosti, která je ovšem ze značné části problémem toho kterého národního státu, a šla by tedy i beze změn v předpisech EU zrušit. Co konkrétně pro tohle ta či ona strana hodlá udělat, když dostane náš hlas?

Zdroj: http://adammikulasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=593234

8-oA co tedy Babišovo EET???

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Jen je třeba rozlišit, co je zrovna pro koho ,,vhodná munice" a ,,nosný bod" voleb.programu(?), na který se mnozí snaži leckoho nachytat. Skutečnost však je vždy jiná. OVŠEM VŽDY JE ZÁKLADEM ONO ,,ANTI", čili rázně se vymezit vůči např. někomu, či tomu, či onomu.

0 0
možnosti
Foto

Že se podnikatelé snaží odvádět státu na daních minimum, to chápe každý. Když to dělá na hraně zákona, to je jeho riziko, stejně jako čerpáni problematických dotací. Musí ale vědět, že má máslo na hlavě a být co nejméně nápadný. Pokud ovšem někdo takový jde do politiky s tím, že bude bojovat proti daňovým únikům, pak je zralý na návštěvu Chocholouška. Ať už z důvodu naprosté naivity, nebo chorobné hamižnosti.

6 1
možnosti
Foto

Je úsměvné, kdo kde s kým byl i stále je ochoten a schopen sestavit koalice. A ve volebním roce je najednou vše jinak. Proč asi;-) Kdo si vzpomene, kdo všechno byl ochoten jít s kom na holport. Pana Kalouska nevyjímaje;-D Ale i jiné. A kdo a proč asi:-)

3 0
možnosti
Foto

Ve skutečnosti nejde o Babiše. ,,Pouze o bitvu o korýtka a hlavně o moc, která tato korýtka zajištˇuje. A pak už jde ,,jen" o to, KDO KOHO VYŠACHUJE, POPŘ. KDO SE S KÝM ZA TÍMTÉŽ ÚČELEM SPOJÍ. Ostatní je jen gulášek pro ty, kteří jsou toto ochotni hltat, ba až i pozřít. Rv

3 1
možnosti