Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to len ďalší dôkaz o tom, že táto doba je chorá... Priložím ešte jeden...

V najluxusnejšom piešťanskom hoteli zapisovala recepčná nových hostí. Z poschodia nad ňou ju sledoval chlapec arabského pôvodu a krátil si chvíľu tým, že jej PĽUL NA HLAVU. Upozornenie nezabralo a tak pani vybehla za ním a schytal jednu ,,výchovnú". A teraz si dohru príhody...

Myslíte si, že dostal ďalšiu od rodičov a tí sa ospravedlnili recepčnej za nevychovanosť svojho syna? Alebo že riaditeľ hotela upozornil rodičov na neprístojné chovanie svojho potomka?

Zle tipujete. Recepčná po 21 rokoch práce na recepcii dostala okamžitú výpoveď...

1 0
možnosti

A proč je pro Vás ta etnická příslušnost tak důležitá? Jsou to lumpové, ne-li něco horšího, ať jsou z jakéhokoliv etnika. Sledovat matici etnikum/přestupek(trestný čin) mi příjde přihlouplé.

0 2
možnosti

O problémech cikánů toho bylo napsáno hodně a tenhle případ je jen důsledek. A vy tohle nepochopíte.

4 0
možnosti

Ale přemilení rodáci, děláte z toho Hilsneriádu. Skupina nevychovaných, nezvedených spratků se "bavila" házením kamenů na exotické ptáky, jednomu (prý přerazili nohu) a ten na základě tohoto zranění pošel, nebo musel být utracen. Nic méně a nic více.

0 2
možnosti

P95e25t54r 55N58o41v24á89k

18. 3. 2017 10:00

Já se teď nechci pouštět do polemiky zda byli nebo nebyli romové, nemám o tom žádné informace, ale zrovna parlamentnílisty.cz bych za důvěryhodný zdroj moc nepovažoval...

2 1
možnosti

OK. Kdyby byl nadpis "Romské děti ubily plameňáka", tak co se tím vyřeší nebo změní, kromě dalšího důvodu tuto komunitu nenávidět? A aby to bylo fér, mělo by se v jiném hypotetickém případě psát třeba "bílé děti podpálily les"? Když budete vždy upozorňovat na etnickou příslušnost, co tím dokážete? Méně ubitých plameňáků? Změnu výchovy v romské komunitě? Nápravu stavu? Co si přiznat, že s romským problémem si nikdo neví rady, nikdo ho ani sebenepatrněji nevyřešil a ani se řešit nedá?

3 7
možnosti
Foto

Nemyslim si, ze jste pochopil ten vetsi obrazek.

Nikdo nepozaduje tucny nadpis ze "Romske deti ubili plamenaka", ale lidi pozaduji aby novinari delali svou praci a nezamlcovali choulostive detaily.

Prace medii neni byt socialnimi architekty, ale pravdive a objektivne informovat...clovek si pak sam za pomoci sveho vlastniho rozumu utvori obrazek.

Lidi nemaji radi (mluvim vseobecne), kdyz se je nekdo snazi ovlivnovat jejich nazory mlzenim a zamlcovanim.

Napriklad me by rozlitilo daleko vic kdybych se dovedel, ze media zamerne tutlaji etnickou prislusnost pachatelu, nez kdyby to ve clanku normalne napsali.

Chce to na vsechno jeden metr...jestlize pravda je takova, ze v Romske komunite je vyssi kriminalita, tak nema cenu aby se media snazila vytvorit dojem ze tomu tak neni, protoze paradoxne prave tento pristup nastve lidi x-krat vic a dokaze vyhrotit rasovou nenavist daleko spolehliveji, nez kdyby media proste jen napsala fakta, at uz je to jakkoli.

Clovek se totiz jakz takz dokaze vyrovnat se skutecnosti, ze Romove pachaji vice zlocinu nez vetsinove obyvatelstvo...ale kdyz clovek dostane pocit ze media schvalne zvyhodnuji jednu skupinu obyvatel, tak je to jako kdyby dostal facku a s tim uz se pak vyrovnava jen stezi.

Chce to proste jeden metr pro vsechny a stejna pravidla...jestlize muzou media temer okamzite dodat fotku a jmeno pachatelu zlocinu ktery jsou bily, ocekavam ze budou postupovat stejnym zpusobem kdyz se bude jednat o Romy.

Ja nechci aby za me premyslel nekdo jiny a pokousel se mi zamerne servirovat informace zpusobem, abych nahodou nedosel k jistemu zaveru.

Zkusim analogii ktere porozumi snad kazdy...jestlize vase dite udela neco spatneho ale prizna se, budete se zlobit o mnoho mene nez kdyz udela neco spatneho a pak o tom bude lhat....Jestlize media maji opravdu zajem na tom aby snizili rasovou nenavist, tak paradoxne jedina cesta jak toho dosahnout je zlikvidovat dojem, ze jista skupina lidi je zvyhodnovana a nesnazit se jejich prestupky ututlat.

4 0
možnosti
Foto

A70l20b48i24n 95H20a38v15e10l

17. 3. 2017 19:51

Politická korektnost je hrozná věc, bát se nazývat věci pravým jménem není normální, její obludnost spočívá v desinformaci, v překrucování faktú buď ze strachu z postihu, a nebo záměrně z politické vypočítavosti. Její kulminace v podvědomí veřejnosti nastává v souvislosti s uprchlickou krizí, zejména pak jejími podporovateli v Bruselu, Německu a Švédsku. A to vždy tehdy, jde-li o choulostivou věc, která se establishmentu nehodí do krámu. A u nás je to právě poukazování na zločinnost nepřízpúsobivých občanů a jejich nechuť pracovat a živit se z dávek na úkor druhých. A zde je ten zakopaný pes, ty romské děti moc dobře věděly, co dělají, že se to nesmí, ale taky věděly, že se jim nic nestane, ne proto, že to jsou děti, ale proto, že si na Romy nikdo nedovolí. A když ano, obviní ho z rasismu.Takže pokud budeme ve společnosti politicky korektní a nebudeme nazývat věci pravými jmény,

situace se nikdy neobrátí k lepšímu.

9 0
možnosti

M42a21r76t24i45n 79V38o96l72f

17. 3. 2017 10:42

No a třeba ve Velké Británii dva školáci zavraždili svého mladšího spolužáka. Nebyli to Rómové ani Arabové ani Slované... Co z toho vyplývá?

1 1
možnosti
Foto

V14í43t 16J84a73n92š79a

17. 3. 2017 18:41

Z toho vyplývají dvě věci:

- že jste ne zcela porozuměl obsahu článku

- a že se vyjadřujete, i když nechápete, jen proto, abyste se vyjádřil

Na vaši obhajobu musím poznamenat, že nejste sám.

6 1
možnosti

Dítě primátora Béma vylezlo na sochu, kterou vážně poškodilo.

BÍLÉ DÍTĚ! Dospělé bílé dítě! Hrůza a děs! Zakažte bílým mít děti!

==============

Etnicita pachatelů nemá téměř nic společného s tím, co spáchali. Ta etnicita není důvod. Neexistuje "cigánský gen ubíjení plameňáků". Neexistuje "černošský gen kapesních krádeží". Neexistuje "arabský gen odpalování se v davu".

Chudoba, nedostatek vzdělání, zneužívání omamných látek, ostrakizace - vytvářejí sociokulturně znevýhodňující prostředí. Každý jedinec, který z takového prostředí přichází, je - (díky, kapitáne Zřejmý!) - znevýhodněný. Někteří z nich dokážou toto znevýhodnění překonat, navzdory všem ústrkům, diskriminaci, nedůvěře atd. Ti ostatní to překonat nedokážou (čemuž se nelze divit), a když následně "selžou", tak jen utvrdí mnoho členů majoritní společnosti v jejich stereotypech: "Vidíte! Já věděl, že cigáni jsou hrozní, a ZASE se mi to potvrdilo - ZASE cigán kradl!"

Kdyby to nebylo tak smutné, tak by bylo k smíchu, jak ti samí, co z pohodlí obývačky odsuzují cigánského kapsáře, který se obohatil o pár set korun okradením seniorky ("trest smrti!", "kastrovat!", "zavřít, až zčerná!", "doživotí!", volají), mlčky přihlížejí miliardovým podvodům bělochů, kteří "vyhráli v loterii života" - měli skvělé zázemí, skvělé vzdělání, skvělou péči, nikdy nebyli terčem diskriminace nebo nějakých předsudků - a STEJNĚ nedokázali odolat tomu, aby si nakradli, aby obelhali jiné lidi, aby přesměrovali veřejné prostředky k sobě. Jeden Babiš je mnohem větší zlo, než tisíc cigánských kapsářů, protože on MOHL žít slušně a poctivě, měl k tomu všechny příležitosti, které by kdokoliv kdy mohl potřebovat, a přesto dělal kličky mezi zákony, aby získal tu Čapí hnízdo, tam nezdanitelnou miliardu.

1 7
možnosti

Chcete říci, že když si někdo ukradl třeba miliardu, tak máme přehlížet že někdo systematicky okrádá třeba seniory ale pouze o tisíce?

A když se píše třeba o střelbě policistů v USA, tak se píše "bílý policista apod.", ale pokud se jedná o někoho z menšiny, tak je to prostě policista, pachatel, mladík apod.

6 0
možnosti

J61i61ř63í 35H74u31m25l

17. 3. 2017 8:40

no jo tohle může napadnout jenom cigány :-P

0 0
možnosti

Zvířata zabíjejí zvířata,že by boj o prostor?

0 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik