Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demonstrovat na konzervě vepřového ve vlastní šťávě prohnilost Evropské unie a současných elit, vyžaduje notnou dávku kreativity, i když tentokrát se do textu nepodařilo implantovat neomarxisty a nezbytné sluníčkáře.

Moje babička celý život vzpomínala na úžasné vepřové konzervy UNRRA z potravinové pomoci poválečné Evropě, táta tvrdil, že to byl svátek, když se to růžové maso objevilo na talíři. Jinak celý život odmítal konzervy konzumovat.

O jedněch prázdninách jsem byla na brigádě ve Frutě, kde se vyráběl lunchmeat, a po tom zážitku mě ani ve snu nenapadlo, abych ho pozřela. Za studentských let bylo poživatelné leda lečo, trenčanský párek s fazulou a májka. A když se poštěstilo, tak vynikající čínské konzervy - vepřové, lunchmeat nebo vepřové po sečuánsku. Zboží dovezené z Číny se tehdy vyznačovalo špičkovou kvalitou, ať už to byly zmíněné konzervy, ale zejména hedvábí či porcelán, na rozdíl od dnešních čínských šuntů.

O skutečné kvalitě tehdejších masných výrobků by se dalo s úspěchem pochybovat. Před časem jsem se dozvěděla od šéfa Odbytového družstva Centrum, které s masem obchoduje, že dnešní kvalita masa je nesrovnatelně vyšší, než před rokem ́89, např. že se tu tehdy prodávalo pouze hovězí z dojného skotu, které se v západních zemích dávalo jen do psích konzerv, kdežto dnes už se tu běžně chová masný skot.

Dřív byly potraviny v jedné cenové hladině od Šumavy k Tatrám, dnes si každý může vybrat podle své peněženky a je na něm, jestli dá přednost kvalitě před množstvím.

5 1
možnosti

Nepripominejte mi to. Krasne ruzove maso z lososa, cokolada ktera chutnala jako cokolada, limonada v prasku a prasek co se zamichal do horke vody a bylo to kafe. Ale byly v tech baliccich takei boty a nejake osaceni.

1 0
možnosti

Komunisté se již zlepšili ! Zdá se, že otočili kormidlo, před vplutím do Skanzenu Valašského muzea - coby vyhledávaný raritní exponát rudých dějin ! Navazují na Obrozeneckou vlnu - viz snaha o počeštění všeho českého s odstraněním cizích slov ! Třeba zmizne slovo internacionalismus, komunismus ... I beseda nad konzervou není špatná. Mj., už ten ocelový obal dokládal zaostalost - neuvěřitelné tuny zbytečného plechu - pak dobrý argument o vzrůstající výrobě těžkého průmyslu ! Lunch - byl nezbytnou výbavou chudobných turistů na dovolené ... Abych byl objektivní - Konzerva vepřového - hovězího ve vlastní šťávě byla nesrovnatelně lepší ! Dnes, jsou ve vlastní šťávě rudí hoši - To je bezkonkurenčně nejlepší produkt jejich činnosti ! .... :-)

1 1
možnosti
Foto

Karma. Blog byl velice objektivní a hlavně pravdivý. R^

3 3
možnosti

A jaké jsou konkrétní návrhy KSČM ke zlepšení kvality potravin? Ten jejich text na Facebooku totiž vyznívá, jako kdyby ten dřívější režim byl lepší, což není pravda.

1 0
možnosti
Foto

K14a24r87e13l 37R50a44d80a

17. 1. 2017 12:51

Komunisty jsem rád neměl, ale musím se smutkem přiznat, že pro 80% občanů byl lepší než ten dnešní. Ten dnešní se sice ohání tím, že máme větší možnosti, ale je to jen iluze. Možnost dostali jen ti, kteří je měli už za komunistů. Dnes mohou krást lépe a radostněji.

1 1
možnosti
Foto

Cinsky lunchmeat byl v 70 letech levny a nebyl spatny. Tenkrat probihaly pohranicni spory a boje mezi SSSR a CLR. Nekteri mi znami tvrdili, ze Cinane do toho lunchmeatu davali padle sovetske pohranicniky.

2 0
možnosti

R97a50d96e81k 52J27a47r52o27š

16. 1. 2017 21:10

Konzervy (masové) stávaly obecně za velké kulové. Ještě tak Luncheon Meat...

Z uzenin byly k jídlu (a chutnaly) špekáčky, vysočina a ostravské klobásy.

5 0
možnosti

Ano, vysocina, nebo polican byly jako mnoho jinych potravin po uvedeni na trh chutne. Ovsem s casem se jejich chut zhorsovala. Podobne tomu bylo i s jinymi potravinami.

5 0
možnosti

Vaše představy o reálném socialismu jsou značně přepálené.

9 4
možnosti
Foto

Kdyby jen ty o reálném socialismu, to by se dalo i přejít, tuším ještě netahal ani kačera, po dvorku, takže jaký div. ;-DR^

7 7
možnosti

Za komancu byly kvalitni konzervy (masovky, jatrovky), protoze se bolsevik neustale bal valky (proto to do tech konzerv rval, aby pripadne lidi nebrblali). Za to vyber cerstveho masa byl v nekterych mestech, dost casto, luxus. Na druhou stranu, tvrzeni, ze si komunisti kupovali lidi levnym buckem, to je dobry hoax, protoze to by v 80. letech muselo stat kilo bucku okolo 8 korun, coz neni v zadne pripade pravda.

0 3
možnosti

Co se pamatuju, tak nebyly nic moc. Jediny co za neco stalo byly na vojne ta kadecka.

2 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik