Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

domnívám se velmi skromně... že pokud by se někdo vyjadřoval tak, jak se někteří vyjadřují,leč v sobě náckovství necítí, někteří, které bych skutečně do kina s dokumenty o plynových komorách posadila...Václav Havel by náckovství klidně použil... Jsem skoro přesvědčena, že uměl jedno... Neexistuje být nestranným... už tím , že jsi... pomáháš silnějšímu... Viděl hlavně člověka, až pak nějakou loajalitu. Byl by opatrný ve vyhlášeních, ale kde by bylo třeba, věci by pojmenoval...

0 2
možnosti

J11a54n 66R46á96ž

23. 9. 2016 11:25

To "za Havla to nebylo" má stejnou relevanci jako tvrzení, že za komunistů nebyly sociálně vyloučené lokality, že nebyli nepřizpůsobiví občané, že nebyla nezaměstnanost nebo si nemohli anarchisté svévolně obsadit dům.

Já si naopak myslím, že Havel položil základy k mnoha nešvarům, které dnrs deformují naší společnost, jakou jsou různé "neziskovky," ekoterorismus, absurdní pojetí lidských práv nebo neúcta k soukromému majetku..

8 0
možnosti

Říká se, o mrtvém jen v dobrém. Tak ho prosím nezesměšňujte.

0 0
možnosti

Václav Havel by souhlasil se vším, o čem tady píšete, že by nesouhlasil. On byl především sluníčkář.

Jestliže píšete, že to za něj nebylo, tak sice máte pravdu, ale jenom proto, že tehdejší doba to nepřinášela. On by však sklapl podpatky a věrně by opakoval vše, co řekl Brusel nebo Berlín. Takový prostě byl.

Konec konců na lidech, kteří tehdy tvořili jeho skupinu, to jasně vidíte. Pehe, Halík, Schwarzenberg. Vždy byli stejní jako on, tedy i naopak on stejní jako oni, bylo by tomu i nyní.

8 3
možnosti

Hrdino, on si za svoje názory a postoje odseděl čtyři a půl roku v base, zatímco vy tu můžete plkat bez následků. To jsou ale paradoxy! :-P

9 2
možnosti

souhlasím, ale od antiHavlovců to schytáte

1 0
možnosti

Asi jste nepochopil, že se jedná o frk.

2 0
možnosti
Foto

Ve velké většině Vašich názorů tentokrát s Vámi souhlasím. Jen v jednom se podle mého názoru částečně mýlíte. Ano, asi by nesouhlasil s bezbřehým vítáním islamistů, ale podle mne by zásadně nesouhlasil ani s jejich šmahem odmítáním. On bral člověka jako svébytnou osobnost, nikoliv pouze jako příslušníka jakéhokoliv etnika, víry apod. Snad by razil heslo "Důvěřuj, ale prověřuj". Ale je to v rámci co by kdyby.

3 0
možnosti

T22o72m18á22š 10P27í60c61l

23. 9. 2016 10:42

Václav Havel, co si tak pamatuji, nikdy agresivitu a iracionalitu svých obdivovatelů či nohsledů nikdy nijak nekrotil. Ale zpětně už nedokážu posoudit, zda u nich šlo o postupný vývoj, anebo po Havlově smrti jejich magorství nabralo raketovou rychlost.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS