Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Marxisticky pravověrné. Dokonale. Už dlouho jsem nečetl tak 'dobrý komunistický text.' Ani nejpřísnější ideologové z Tribuny či Rudého práva by mu nemohli vytknout ani náznak oportunismu či revisionismu.

1 0
možnosti
MC

Nikdo nemusí být obyčejným. Každý z nás je menšina. Dobře jste uvedl svobodný kapitalismus. To byla, je a bude nadále cesta ke svobodnému jednání a úspěchu zodpovědných. Nikdo nemusí být obyčejný, každý může rodit, ale musí vědět proč tak činí. Pro své potomky musíme být příkladem především v dobách nezdaru. To je přirozená mezigenerační kontinuita, kterou nelze vyvážet politickou dikcí, ale sebeuvědomováním se a vzděláváním, počínaje výchovou. Dnes nás řídí lidé, kteří si nevědí rady ani se svými rodinami. Těm nelze svěřit moc nad jednotlivci. Ti vždy vytváří cesty zmaru a smrti, přestože jsou provoněni falešným altruismem. Je to pouze tím, že nepochopili přirozenou solidaritu. Tu si vynucují vždy jen silou. Nejsou to beránci, ale zákeřní vlci. Těm nezbývá než dobývat vše socialismem!

0 0
možnosti
TP

Vaše srovnání současné vlny imigrace do Evropy a dávné migrace do Ameriky kulhá na obě nohy. Do Ameriky odcházeli lidé, kteří v tom viděli příležitost něco neobyčejného dokázat. Úspěšnost USA je dána zřejmě i tím, že tato vlastnost je tak trochu v genech, proto i další generace dokázaly pokračovat v podobném duchu a doslova budováním na zelené louce předhonit Evropu. Současná imigrace do Evropy je dána motivací lehnout si a čekat na ty pečené holuby, navíc ti, kteří sem plují na člunech, jsou potomky kultury, která se nikdy nezmohla na nic jiného než na potlačování rozumu a vraždění. Odpor vůči současné imigrační vlně je tedy zcela logický a oprávněný, protože v ní lze spatřovat pouze a jenom nevýhody (příhodnějším slovem by byla katastrofa).

6 0
možnosti
Foto

K20a48r87e72l 71R31a51d56a

5. 5. 2015 3:19

Oligarchové jsou všude stejní, jen ti v USA už nemusejí špinavosti konat osobně. Za ně už to koná státní mašinérie. Příkladem je připravovaná smlouva TTIP. Ta prakticky přesouvá moc volených orgánů do rukou nadnárodních korporací. Když vláda schválí zákon, který se korporacím nebude líbit, Tak prostě donutí vládu vyplatit šílené odškodné za údajně ušlé plánované zisky. Zní to absurdně, ale právě o tom se v EU jedná, a vypadá to, že páni europoslanci to chtějí schválit, bez ohledu na petici proti smlouvě. Petici už podepsalo přez milion občanů EU.

3 5
možnosti
JP

J43a97n 53P57a13l37l88a70s

5. 5. 2015 0:06

Pane autore, respektuji právo na Váš názor, ale pár drobností si neodpustím.

Cituji: „Korporace nás ovšem rozdělují … zaměstnance proti drobným živnostníkům a drobným podnikatelům…“ Netušil jsem, že Váš ministr Mládek je mluvčím korporací.

Cituji: „Nerad bych se dožil toho, aby nás - obyčejné lidi…“ Nějak mi to připomíná Paroubkovy řadové občany. Možná si tak připadáte, ale mluvte za sebe. Sleduji blogy už řadu let a věřte mi, že většina lidí je neobyčejných a v řadě jsem nikoho stát neviděl (tedy kdysi dávno ano, třeba fronty na nedostatkové zboží, ale to byly spíš zástupy).

A perlička na závěr: Jakš takš se správně píše Jakeš-takeš, byla to za socíku odpověď na otázku Jak se máš?

7 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik