K vyloučení aktivisty Jakuba Patočky brněnskou ČSSD – byl jsem u toho

13. 11. 2017 17:10:31
Všude v médiích se přejímá jeho tvrzení, že údajně nebyl pozván na jednání, kde se o jeho vyloučení hlasovalo. Byl jsem u toho a mám úplně jiné informace.

Jakub Patočka byl pozván na toto i všechna předešlá jednání o jeho stranickém postihu či případném vyloučení, a to doporučeným dopisem, jak to ukládají stanovy ČSSD. Ovšem tyto dopisy se vracely zpět, neb si je adresát nevyzvedl. A ty vrácené dopisy jistě nebyly vyhozeny do koše, aspoň v to doufám, protože to není první případ, kdy Patočkovi spojenci použili tuto „diverzní taktiku“.

Není to tak dlouho, kdy, s velkou pravděpodobností na jeho pokyn, jistí lidé chtěli „rozbít“ volbu vedení jedné místní organizace, neboť jedna důležitá členka údajně nedostala na příslušnou schůzi pozvánku. Samozřejmě ji dostala, tentokrát se jednalo o e-mail, takže opět snadno prokazatelné, stačí se mrknout do seznamu adresátů.

Jinak myslím si osobně, že jeho aktivita kolem brněnského nádraží, kterou média uvádějí jako hlavní důvod jeho vyloučení, tím hlavním důvodem není. Jak to vnímám já, a to jsem v brněnské ČSSD od roku 2010 a musím s lítostí přiznat, že jsem před čtyřmi lety zvedl ruku pro Patočkovo přijetí..., tak hlavní problém je jeho snaha různými způsoby poškodit oponenty sobotkovského křídla ČSSD jak v Brně, tak v Jihomoravském kraji.

Jak jistě mnoho z vás ví, J. Patočka je šéfredaktorem Deníku Referendum, který je orientován podobně jako např. Britské listy či A2larm, tedy silně „liberálně levicově“, prodienstbierovsky, prošabatovsky, někdy i tak trochu „žítbrňácky“, např. pokud jde o otázku neomarxistického experimentu se sociálním bydlením v Brně.

Takže asi nikomu nepřijde tak divné, že v jeho deníku byli často pranýřováni lidé jako Onderka, Hašek, Tejc či Zimola, ovšem občas i Chovanec za jeho tvrdší postoj ohledně přijímání migrantů přidělených eurokvótami, ovšem co horšího, tito lidé nedostali možnost se v Deníku Referendum hájit, což není zrovna „demokratické“, pakliže šéfredaktor je členem ČSSD, ale nedá prostor k sebeobhajobě těch členů ČSSD, kteří jsou v jeho deníku špiněni. Ovšem teď „fňuká“, že prý jemu samotnému nebylo umožněno být přítomen a hájit se. A to ještě od mnoha lidí slýchám, byť tuhle informaci nemám potvrzenou, že prý ČSSD na Deník Referendum finančně přispívala, či dosud přispívá. Je-li to pravda, je to smutné, protože jde o médium zastupující jen jednu část ČSSD + další, ovšem konzervativnější proud ČSSD tam téměř žádný prostor nemá.

A právě pro tyto jeho „diverzní“ praktiky, nikoli kvůli referendu o brněnském nádraží, v čemž jsem svého času s Jakubem dokonce spolupracoval (jako užitečný idiot), jsem na sobotní městské konferenci hlasoval pro jeho vyloučení.

A jsou tu ještě další věci:

Citace

Jak naší redakci uvedl vysoký činitel ČSSD, Patočka byl pro Sobotku důležitý hned v několika směrech. „Brno historicky nebylo nikdy Sobotkovo, navíc Patočka byl zapleten se Šabatovou do Kuřimské kauzy, takže žádná silná figura brněnské, ale ani jihomoravské ČSSD tento člověk nebyl. Byl naopak od začátku vnímán jako ‚záškodník‘,“ konstatoval náš zdroj.

Citace

Patočka měl ale i jinou funkci. Jak se nám podařilo zjistit, Sobotka stejně jako Lubomír Zaorálek používali jeho Deník Referendum. „Ano, to se ví, že byl používán jako platforma ‚vypouštění‘ vyrobených kauz na oponenty Bohuslava Sobotky,“ přiblížil náš zdroj. „Sobotka teď bude mít velikánský malér, ze kterého mu bude pulsovat žíla na čele,“ dodal také s úsměvem.

Naše redakce už v minulosti zjistila, že tento zcela okrajový a málo navštěvovaný web získává peníze ze státních firem. Konkrétně jsme našli ČEPS, který peníze pro Patočku potvrdil. Kolik Patočkově společnosti z ČEPSu dali, nevíme. Jaký konkrétní efekt Patočkův web měl, také nevíme. Firma neodpověděla. Podle našich informací dostal web peníze z pokynu vedení ČSSD. Zřejmě šlo o okolí Bohuslava Sobotky.

Zdroj

Bohuslav Sobotka má obrovský problém, ze kterého mu prý málem praskla žíla na čele. V Brně

A ještě něco ke kuřimské kauze, cituji:

Soud pátým dnem projednává kuřimskou kauzu. Mezi prvními vypovídal Jakub Patočka, který sestrám Mauerovým pomáhal s legalizací Aničky, nové identity Barbory Škrlové. Kateřina uvedla, že řada jeho tvrzení není pravdivá. Klára se ho naopak zastala, ale poté se zhroutila a opustila jednací síň.

Zdroj

Jakub Patočka: Věřil jsem, že je Anička dítě

A pokud si pan Sobotka dovoluje říkat na účet brněnské ČSSD a Patočkova vyloučení něco o „bolševické netoleranci“ a „nevolitelné sektě“, tak by mě zajímalo, co je potom vyštvání Pavlíny Nytrové, vyškrtnutí Zimoly a Rykaly z volebních kandidátek či dosazení jen Sobotkovi loajálních lidí do vedení ČSSD na březnovém sjezdu, přičemž kupř. Jeroným Tejc nebyl zvolen ani řadovým místopředsedou. Neměl by si pan Sobotka tak trošku zamést před vlastním prahem, než bude vypouštět takto silná prohlášení?

ČSSD vyloučila Patočku. Bolševická netolerance, zastal se ho Sobotka

P.S. Bývalý brněnský primátor Roman Onderka díky preferenčním hlasům poskočil ze šestého Místa na místo druhé, čímž se dostal do sněmovny..., to k té Sobotkově „nevolitelné sektě“.

P.P.S. Můj dobrý kamarád z břeclavské ČSSD, Libor Balga, několikrát oslovil Patočkův Deník Referendum, aby poreferoval o jeho spolku, zabývajícím se ochranou žen, ovšem nebyl vyslyšen. Tak si říkám, jestli byl důvodem Liborův nesouhlasný postoj se Sobotkovým vedením, nebo jestli v Referendu pro dehonestaci nepohodlných sociálních demokratů již nemají čas řešit spolky pomáhající kupř. matkám samoživitelkám.

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 13.11.2017 17:10 | karma článku: 37.09 | přečteno: 2951x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.45 | Přečteno: 418 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 511 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 497 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1624

Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...