Znamená Hatefree diskriminaci na základě politického přesvědčení?

„…ale bohužel nebudeme moci uskutečnit plánovanou besedu s Vaší předsedkyní paní Klárou Samkovou. Její názory se neshodují s naším konceptem Hate Free Culture…“

Tak nevím, ale tohle mi přijde jako učebnicový příklad diskriminace, ve stylu – pravičákům nenaléváme, zákaz vstupu komunistů do našeho podniku, 20% sleva pro sympatizanty Hatefree… a podobně. A tohle že má být nějaká tolerance, či dokonce respekt k odlišnému? Vždyť hejtfríťáci sami nedokážou tolerovat lidi s odlišným přesvědčením, než je jejich „sluníčkový“ světonázor, a přitom chtějí ostatní učit právě toleranci a respektu k odlišným lidem, ať už v náboženství, zvyklostech či kultuře. Tomu říkám „kozel zahradníkem“.

Klára Samková: Zakázali mi přednášku v knihovně. Že prý jsou Hate Free. Ale já se nevzdám

A od této „nevinné“ diskriminace je jen krůček k politickému pronásledování v plné míře, tedy ke věznění lidí s odlišným přesvědčením, viz případ německého novináře Michaela Stürzenbergera, který „vyfásl půl roku kriminálu nepodmíněně“ za fotku Hitlera s palestinským muftím al Huseiním, kterou použil ve svém článku srovnávajícím ideologii islámu a nacizmu. A ta fotka je ze skutečné schůzky těchto dvou osob v době 2. Světové války, nejde o fotomontáž, ale o historický materiál!

Brutální Německo: Novinář jde do kriminálu. Za srovnání islámu s Hitlerem

V Rusku by zase novinář šel do vězení, kdyby srovnával s nacizmem třeba Putina nebo pravoslavnou církev, v Německu to platí o islámu, takže na můj v kus prašť jako uhoď – západ a východ se nezadržitelně zbližují, zatím se jakš takš drží jen „střed“ zosobněný Polskem a Maďarskem.

A pro mě z toho vyplývá jediné – nekompromisní bojkot všeho, co se nějak hlásí k Hatefree culture, kterou po tom, co její zastánci předvedli, považuji za symbol diskriminace a nesnášenlivosti k odlišnému politickému přesvědčení.

Kolaborovali s nacisty: Velký mufti

 

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 24.8.2017 10:15 | karma článku: 39,52 | přečteno: 1450x
  • Další články autora
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik