Z hodných kluků teroristy?

Jistě mnoho bývalých nacistů také kdysi bylo spořádanými lidmi, než se nechali Hitlerovou propagandou strhnout, aby nenáviděli své někdejší židovské kamarády, spolužáky či kolegy.

A v Bosně byla také spousta katolíků, pravoslavných i muslimů, kteří spolu normálně vycházeli a přátelili se, dokud se nenechali strhnout válkychtivými politiky k tomu, aby vraždili své sousedy a bývalé přátele pro odlišnou víru či národnost.

Byli to normální a bezproblémoví kluci, prohlásila matka útočníků z Cambrils

Jenže…, tzv. sluníčkáři dokážou vidět nenávist jen u bělochů, ale u fanatických muslimů ji tolerují a omlouvají. Nechápou, že burka či nikáb je stejně tak symbolem radikálního a nesnášenlivého klonu islámu, jako je hákový kříž symbolem nacizmu a jeho zrůdností. Dokud v Evropě budou mít volný prostor fundamentalisté, kážící v mešitách wahhábistickou či salafistickou verzi islámu, které se naučili třeba při studiu na univerzitě v saudsko-arabské Medíně, budou se z „hodných kluků i holek“ stávat vrahové a vražedkyně.

Nejde o to plošně zakazovat islám či zbourat všechny mešity, to by vedlo jen k zahnání všech muslimů do podzemí a k radikalizaci i těch prozatím umírněných, proto také k něčemu podobnému nesáhli ani v Izraeli, Rusku nebo v Číně. Ale chce to nakreslit jasnou čáru mezi řekněme „liberálním islámem“, který budeme chránit před „zpátečnickým islámem“, tomu je třeba nasadit „čertovskou masku“. Vždyť sluníčkáři jsou v tom takoví profíci, když např. vynášejí do nebe různé „pokrokové kněze“ typu Tomáše Halíka, a naopak konzervativním křesťanům typu Dominika Duky či Jiřího Čunka nasazují „psí hlavu“.

Moc by mě zajímalo, proč když u křesťanů a bělochů tato strategie represivní tolerance bohužel až příliš dobře funguje, tak ji eurovládcové odmítají aplikovat i vůči nezápadním náboženstvím – buď budete tolerantní a budeme kamarádi, nebo se budete držet náboženského fanatizmu, tak z vás uděláme „zpátečníky“, „sexisty“, „podněcovatele nenávisti“ a „netolerantní šovinisty“.

V čem je horší bílý rasista než černý rasista? V čem je horší křesťanský obhájce otrokářství než muslimský obhájce otrokářství? V čem je horší křesťanský kritik homosexuálů než muslimský kritik homosexuálů? Propírá se negativní postoj našich konzervativců třeba k adopcím dětí homosexuály, ale už se nám neřekne, jaký postoj k témuž mají v České republice žijící muslimové, protože by se nejspíš ukázalo, že mezi nimi těch „homofobů“ je podstatně větší procento než mezi nemuslimy.

Takže…, dokud bude vrchnost praktikovat tento nesmyslný dvojí metr, který podněcuje nenávist na obou stranách, tak se dál budou z „hodných kluků a holek“ stávat teroristé, zfanatizovaní volně působícími imámy vyškolenými v Saudské Arábii a podobně.

 

Autor: Adam Mikulášek | neděle 20.8.2017 16:15 | karma článku: 40,24 | přečteno: 1656x