Dnešní pseudoliberální levice nemá s někdejšími Hippies nic společného

Zajímalo by mě, kde jsou megademonstrace proti válečným dobrodružstvím západu v Africe a na blízkém východě, jako byly kdysi ty proti válce ve Vietnamu. Obávám se, že „liberální“ levice v tomto těžce zradila…

A spřahla se s těmi, proti nimž kdysi protestovala, viz strašení Kremlem a podobně. Naopak, její roli přebírá levice konzervativní. Takže dnešní „sluníčka“ nemají s někdejšími „hipíky“ nic moc společného, ti chtěli svobodu a žít posvém, ale hlavně, bojovali proti establishmentu, kdežto dnešní sluníčka bojují za establishment, za eurobyrokraty, za omezování svobody slova na internetu, za zákazy kouření, zákazy „genderově nevyvážených“ pohádek typu Sněhurka…, to je jako černá a bílá.

A proč? Protože od starých dobrých 60tých let se něco změnilo: neomarxisté, kteří tehdy byli „v koutě“, dnes mají poměrně silný mocenský vliv, jenž si koupili svou příchylností k vládnoucí oligarchii. Z rebelů s rovnou páteří, kteří chtěli kouřit svou marjánku, žít svým životním stylem, neválčit kdesi daleko, ale rozhodně neměli potřebu ostatním nic přikazovat, zakazovat a dirigovat, se stali Jidášové, kteří za podíl na moci, přízni režimních médií a společenském vlivu poklonkují europapalášům a s nadnárodními korporacemi bojují jen na oko.

A s Martinů Lutherů Kingů, kteří mírumilovně, bez nenávistných „honů na čarodejnice“, bojovali za rovnost ras, se stali podporovatelé dovozu nové otrocké pracovní síly z Afriky a blízkého východu, maskované solidaritou a řečmi, že „migranty potřebujeme kvůli nízké porodnosti…“, ovšem stačí pochopit na jedné straně podlézání přistěhovalcům z muslimských zemí, a na druhé straně hlásání, že je třeba např. z Francie vypudit levnou pracovní sílu (myšleno Poláky, Čechy, atd.), jasně dokazuje, že o žádnou solidaritu a rovnost všech lidí dnes vůbec nejde, jde jen o kšeft!!!

Holt asi takový Pákistánec či Kosovan má větší cenu než Čech, Slovák nebo Vietnamec, viz příběh, kterak německé úřady odmítly dát vízum Vietnamci, který chtěl přijet do Drážďan matce na pohřeb – zavraždil ji žadatel o azyl z Pákistánu. To je ta „rovnost všech lidí na planetě“ podle západních vládců.

Cituji:

Syn paní Thu, devatenáctiletý Minh Anh, žije ve Vietnamu. Když se dozvěděl o vraždě své matky, požádal německé úřady o vystavení víza, aby se mohl zúčastnit jejího pohřbu. Vietnamská komunita v Drážďanech se mu dokonce složila na letenku. Úřední odpověď? Zamítnuto, do Německa nepojedete. Zdůvodnění? Máme podezření, že byste mohl využít příležitosti a v Německu ilegálně zůstat.

Karneval absurdit, vydání 2017

 

Autor: Adam Mikulášek | středa 14.6.2017 13:15 | karma článku: 36,42 | přečteno: 1082x
  • Další články autora
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik