100 procent pro Schulze, chyběla už jen mávátka

20. 03. 2017 8:09:03
Martin Schulz, který svého času na gymnáziu neuspěl u maturity, byl zvolen předsedou německé SPD všemi platnými hlasy. Chyběla už jen mávátka a několika minutové skandování – „ať žije soudruh Schulz!“.

Z pravidla, když si nějaká strana (nebo hnutí) zvolí svého předsedu takto vysokým počtem hlasů, oprávněně se vyrojí diskuze o tom, zda je taková partaj dostatečně demokratická či zda náhodou nesměřuje k autoritářskému fungování. Vzpomeňme jen, když pan Babiš byl takto všemi hlasy zvolen na předminulém sněmu ANO v roce 2015, letos už to bylo “jen“ 93 %. Inu, jak již říkali staří Římané – co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi – „Quod licet Iovi non licet bovi“.

A tento nedouk a údajně i bývalý alkoholik, který byl zvolen 605ti ze 608mi delegáty, ty tři hlasy byly neplatné..., se ne jen nezastyděl, ač takovéto číslo spíš připomíná totalitní KSČ než demokratickou stranu vyspělého Německa..., ale dokonce si dovoluje označovat vlády Spojených států, Maďarska, Polska a Turecka (všechny hezky do jednoho pytle...) za „nepřátele svobody“!

Nově zvolený předseda SPD Schulz označil vlády USA, Maďarska či Polska za nepřátele svobody

Ovšem třeba takový Donald Trump rozhodně neměl podporu celé Republikánské strany, každou chvíli do něj v Americe „kopou“, a pan „stoprocentní“ Schulz si jeho vládu dovoluje srovnat s vládou Turecka, která vydírá evropské země odstoupením od dohody o migrantech, vyhrožuje „svatou válkou“ či nechá zadržovat zahraniční novináře, kteří kritizují prezidenta Erdogana a jeho režim!

Turecký ministr zahraničí: Evropané, čekejte svaté války

A tento Martin Schulz má velkou šanci stát se po Angele Merkelové německým kancléřem!

Martin Schulz je nový kandidát SPD na německého kancléře. Co od něho očekávat?

Mimochodem, v posledním odkazovaném článku píší, že Martin Schulz „je zastáncem volného obchodu“, což mně osobně příliš „levicové“ a „socialistické“ nepřipadá, jednak to je téma pravicových ekonomických liberálů, druhak volný obchod v euro-unijním stylu může poškodit chudší a méně konkurenceschopné ekonomiky..., stačí vzpomenout naše chovatele prasat..., pro mě jde o typickou ukázku toho, jak evropské sociální demokracie postupně zrazují své původní myšlenky a hodnoty a nacházejí čím dál více programových průniků s pravicí. Ovšem totéž platí i obráceně, např. evropské strany křesťansko-demokratického typu se za poslední dobu znatelně „posunuly doleva“, takže rozdíly se „pomaloučku, polehoučku“ smazávají, což nevyhnutelně vede k posilování různých „protisystémových“ politických subjektů, protože „v rámci systému“ je čím dál menší možnost si vybrat partaj, která je doopravdy a se vším všudy „levicová“ či „pravicová“.

A pokud jde o důsledky případného Schulzova vládnutí pro Českou republiku, tak je dobré mít na paměti, že Schulz je, pokud jde např. o nátlak na nás, Maďarsko, a další země ohledně přerozdělování migrantů (uprchlické kvóty), podstatně tvrdší a nekompromisnější než samotná Merkelová, takže je dost možné, že se nám po „mamá Merkel“ ještě bude svým způsobem stýskat, jako se počátkem Husákovy éry lidem stýskalo po Antonínu Novotném, protože, „totáč netotáč“, v roce 1966 či 1967 jsme mohli přeci jen o dost volněji a svobodněji dýchat, než kupř. v letech 1971 či 1972.

Uprchlické kvóty nejsou mrtvé, říká předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Nebo

Schulz: Nelze odmítat uprchlické kvóty a současně čerpat evropské dotace

Máme se tedy na co těšit..., ale nic dobrého to nejspíš nebude.

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 20.3.2017 8:09 | karma článku: 36.15 | přečteno: 1240x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 307 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 453 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 605 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2794 | Diskuse
Počet článků 497 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1624

Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...