Kriminalita migrantů a její omlouvání

18. 03. 2017 10:03:03
Však to znáte..., teroristé s „psychickými problémy“, znásilňování, protože dotyčný „poprvé zkusil alkohol a nezvládl to“, nad to ještě „traumata z války“, hezky to multikulturalisté umí „okecat“.

Opět zapnu PC a dívám se, co že je odvčera na světě nového a:

„V jeho případě patrně zapracoval alkohol a snad i děsivé válečné zkušenosti z rodné Sýrie. Bratrovi přímo před jeho očima bojovníci Islámského státu sťali hlavu a i on samotný byl unesen a brutálně mučen.“

Pro mě je ovšem důležitější:

„Ale i přiznání je pro třiatřicetiletou oběť jen slabou náplastí na její dodnes trvající psychické obtíže.“

Žena pomáhala migrantům a s jedním se i spřátelila. Do smrti toho bude litovat. Toto jí provedl

Jako by snad každý z nás, který má alespoň nějakou zkušenost s alkoholem, někdy nezačal poprvé, často jako náctiletý, kdy ještě s člověkem „mlátí puberta“, příp. dospívání a s tím spojené silné sexuální pudy. Ale kolik dejme tomu středoškolských studentů (dnes možná spíš žáků 2. Stupně základky...) znásilní spolužačku, protože se na školním výletě poprvé „ožere“? Jistě se takové případy tu a tam stávají, ale jaké procento je jich v porovnání se znásilňováním spojeným se současnou migrační vlnou?

A pokud jde o děsivé zážitky z války..., tak jsou snad tito lidé první?! Nebyli snad podobně traumatizovaní i kupř. židovští vězni nacistických koncentráků, kteří to přežili (oddělování dětí od rodičů, mučení, vraždy, úmrtí z podvýživy...??? A vzrostl snad v Německu počet znásilnění ze strany navrátilců z těchto lágrů??? Domnívám se, že určitě ne, pokud vím, tak spíš se toho dopouštěli někteří vojáci vítězných armád, které po válce Německo okupovaly.

Tak jak je možné, že němečtí soudci najednou přicházejí se zvrácenou tezí, že alkohol a traumata jsou tak výraznou polehčující okolností? Jsou snad Syřané a některé další národy „méně svéprávné“ než ti, kteří přežili hrůzy koncentračních táborů??? Vždycky jsem měl za to, že všichni jsme si jako lidé rovni, tzn. Žádná etnická či náboženská skupina by neměla být diskriminována, ani „negativně, ale ani „pozitivně“, zkrátka – všem měřit stejným metrem.

Čím dál víc mi ale připadá, že tohle je jen „teorie“, ale v praxi se uplatňuje do očí bijící dvojí metr a taková pozitivní diskriminace, která jen většinovou společnost provokuje, čímž logicky roste naštvanost původních obyvatel vůči některým skupinám migrantů.

Opravdu to chceme???

Autor: Adam Mikulášek | sobota 18.3.2017 10:03 | karma článku: 43.99 | přečteno: 2813x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 25.15 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 23.72 | Přečteno: 1094 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 225 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.62 | Přečteno: 174 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.83 | Přečteno: 242 | Diskuse
Počet článků 497 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1624

Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...