Všichni proti Wildersovi

V Holandsku budou zanedlouho parlamentní volby. A stále čtu, jak „hrozí“, že je vyhraje strana Geerta Wilderse, ale že nikdo s ním nechce jít do koalice kvůli jeho „extremizmu“.

Předem píšu – nejde tu o obhajování Wilderse či jakéhokoli jiného politika, jde tu o respekt k demokracii.

PŘEHLEDNĚ: Wilders, nebo široká koalice. Kdo vyhraje nizozemské volby?

Jestli si někdo myslí, že izolace Wilderse, pokud by skutečně volby vyhrál, ho na příští volby oslabí, tak podle mě se těžce mýlí, spíš ho to naopak posílí, udělá to z něho „mučedníka“, stejně jako spojení se proti Le Penové ve francouzských krajských volbách ji neoslabilo, ale naopak posílilo.

Problém totiž není v tom, že by v Evropě „přibývalo extremistů“, problém je v do sebe zahleděných politických „elitách“, které stále chtějí občanům vnucovat něco, co si nepřejí, stále se je snaží „ideologicky převychovávat“ k multikulturalizmu, k přesvědčení, že islám je náboženstvím míru, a kdo si myslí něco jiného, je „extremista“, zakazují se tradiční postavy (ve zmíněném Holandsku se jedná o Černého Petra), přejmenovávají se původní „politicky nekorektní“ názvy exponátů v muzeích (opět Holandsko, konkr. Amsterdam), podporuje se ilegální imigrace (co to asi může udělat s úctou lidí k pravidlům – podporovat něco ilegálního, tedy protiprávního…), nerespektují se výsledky referend (pohrdání demokracií, tedy vládou lidu, opět odkazuji na příklad z Holandska…), a když se nespokojenost občanů projeví tím, že se přikloní k nějaké „protisystémové“ či „protestní“ politické straně, tak říkají – my ji k vládě nepustíme, raději zapomeneme na „levici“ a „pravici“ a spojíme se proti němu.

Tak se ptám, co to asi může udělat s pohledem občanů na to, čemu současné „elity“ říkají „liberální demokracie“. Libertas je Latinsky svoboda, takže v překladu – svobodná vláda lidu, ovšem její tak zvaní „ochránci“ nerespektují výsledky lidových hlasování (referendum, plebiscit…), protože „lidé jsou hloupí a zmanipulovaní“, a pošlapávají i onu svobodu, např. potlačováním kritiky islámu a dalšími nátlaky a zákazy, z nichž některé zásadní jsem již zmínil, připojuji ještě nátlak Merkelové na vedení Facebooku, Twitteru a Googlu, aby více cenzurovaly režimu nepohodlné diskuzní příspěvky či komentáře, jež účelově označují za „nenávistné“, Anglicky „Hate speech“.

Nemyslím si, že by někdejší koalice Lidovců a Svobodných z Rakouska udělala „extremistický“, „fašistický“ či „nedemokratický“ stát, stejně tak to zatím vůbec nevypadá, že by se USA pod Trumpovým vedením měnily na „Spojené státy fašistické“, takže podobné „výkřiky do tmy“ se jeví čím dál více jako neopodstatněná hysterie, někdy až s nádechem paranoiy.

EU o nových sankcích proti Rakousku neuvažuje, ty minulé selhaly

Upřímnou soustrast, svobodná a demokratická Evropo.

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 13.3.2017 10:37 | karma článku: 39,42 | přečteno: 1521x