Adam Mikulášek

Zakládám "nevládní" (ne)ziskovku na propagaci kočovnictví!

24. 02. 2017 12:20:10
Rodí se nám nejspíš „neokočovnická“, pardon, „mobilní“ a „flexibilní“ civilizace. Neb civilizace usedlá se postupně stává „překonaným sociálním konstruktem“!

A co hůř, „příšerným kulturním stereotypem“, proti kterému je třeba nekompromisně (posquattersku) bojovat! Nesporným důkazem tohoto, po všech stránkách „progresivního“ trendu, jenž povede mimo jiné k postupnému porozumění a zbližování s „jinakými“ kulturami, v nichž je kočovný, omlouvám se, chtěl jsem napsat „mobilní“ způsob života silně zastoupen, a rovněž také nepostrádá svůj ekologický prvek, je tento „průkopnický“ článek!

Je to hit bydlení příštích let? Zcela mobilní dům, který ovládáte telefonem. Může stát kdekoli

„Všechna elektrická zařízení jsou připojena na bezdrátový inteligentní systém, takže je ovládáte pomocí mobilu či tabletu. Žádné přesouvání či budování kabeláže při stěhování.“

A co víc, tyhle „skvělé domečky“ splňují po všech stránkách moderní ekologické požadavky a jsou složeny z různých (...no není to super???!!!...) modulů, které můžete nakombinovat podle libosti a potřeby, že je možné se s nimi „utábořit“ třeba u Sázavy, dají-li k tomu ovšem „zastaralé“ a „kočofoby“ ovládané úřady potřebné povolení. Ovšem daj-li či nedaj-li..., na to si přece u nás, „progresivců“ nehrajeme, máme osvědčené „řešení“ – opět velmi „ambiciózní a pokroková“ myšlenka – mobilní squatting! A abych neopomenul i „evropský“ aspekt tohoto „super“ nápadu, nemohu se s vámi nepodělit o „objev“, že už v nabídce najdete i „Euro mobilní domy a domky“ pro celoroční bydlení!

Zakládám proto politickou, ovšem striktně nevládní, (ne)ziskovku za propagaci a osvětu moderního beduínství, podle současné evropské terminologie „Program na podporu pracovní, interkulturní a ekologické mobilní společnosti“! A pozítří obratem zasílám poníženou prosbičku Norským fondům a „ctihodnému“ panu Georgi Sorosovi o nějaký ten „nepatrný“ příspěveček..., jen pro začátek, než se nám podaří prolobbovat tak přeregulovanou a „usedlíkům“ nepřátelskou stavební legislativu (doufejme, že nám kamarádi s Eurokomise promptně pomohou...), že lidem nezbude, než se smířit s „nevyhnutelností pokroku, globalizace a světoobčanství“.

Za globální právo „dětí planety“ (tedy všech nás, „progresivistů“) volně kočovat po světě! Bez hranic! Bez „plotů“! Proti všem, dejž, Velký bratře, tisíc let života bruselské „progresivní“ byrokracii!

A teď vážně: omlouvám se autorovi původního článku, jehož si vážím, že jsem si jeho článek „vypůjčil“ k satirickým účelům na jistou, dle mých měřítek extremistickou, politickou ideologii – autora původního článku k jejím hlasatelům rozhodně nepočítám.

Autor: Adam Mikulášek | karma: 24.96 | přečteno: 766 ×
Poslední články autora