Dezinformační desatero

Zde si dovolím veřejnou formou předložit dle mého přesvědčení deset nejzávažnějších dezinformací, které by mělo nově zřízené Centrum důsledně potírat, a to bez jakéhokoli slitování.

1. Většina současných imigrantů do EU utíká před válkou či pronásledováním.

2. Teroristé k nám nepřicházejí s uprchlíky, ale „přilétají první třídou“.

3. Vše, co přichází z „nezápadních“ zemí a není „posvěceno“ západními zpravodajskými agenturami, je dezinformace, cizí propaganda nebo obojí.

4. Jakákoli konspirační teorie je nepravdivá/polopravdivá/zavádějící, neboť žádná konspirace (spiknutí) se nikdy v historii nestala, a tudíž se ani nestane.

5. Každá informace, která je v rozporu s tím, jak danou věc hodnotí „oficiální místa“, je lež, dezinformace či propaganda.

6. Rusko a jeho režim je pro Evropu nebezpečnější než islamisté.

7. Boj za záchranu vlastní kultury, tradic, morálky a důstojnosti před těmi, kteří těmito principy pohrdají a odmítají je, rovná se nenávist k cizincům, xenofobie a neonacizmus.

8. Hlavním zájmem politiků je sloužit svým voličům, resp. Všem našim občanům, své obci, kraji a státu.

9. Lidem, kteří lidi systematicky dezinformovali, všichni okamžitě uvěří, že oni jsou ti praví k určování, co je pravda a co lež.

10. Nevládní a neziskové organizace jsou automaticky nezávislé a veřejnosti prospěšné samotnou skutečností, že jsou (alespoň na papíře) „neziskové“ a „nevládní“, vědecké studie provedené veřejnou institucí v USA či západní/severní Evropě, jsou „automaticky“ kvalitní a jejich závěry pravdivé, zatímco podobné studie např. z Ruska jsou zavádějící a pochybné jen pro svou „ruskost“.

 

Autor: Adam Mikulášek | neděle 8.1.2017 19:39 | karma článku: 39,79 | přečteno: 1370x
  • Další články autora
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik