Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nedávejme "sluníčkářům" záminky k dalším "náhubkům" a zachovejme chladný rozum!

Jsem ke konzervativnímu islámu dlouhodobě velmi kritický, ale nátlak na ředitele školy, aby vyloučil muslimskou studentku kvůli šátku, to už je přeci jen trošku moc, může to vést k izolaci a radikalizaci našich muslimů.

Již na podzim jsem varoval své přátele, kteří zastávají vstřícné postoje k muslimské imigraci, že jejich fanatický a jednostranně idealistický postoj povede k pravému opaku, než je jejich záměr. Když normálnímu člověku, který se bojí řekněme islamizace své země, řeknete - jsi nácek a s nácky mi nediskutujeme, jen ho to zatvrdí a jeho strach z muslimů se může změnit v antipatii, a nakonec až v nenávist vůči muslimům bez rozdílu. A co se od té doby událo?
Napřed se lidem lhalo, že mezi imigranty žádní teroristé, resp. džihádisté, nejsou, protože si údajně vybírají pohodlnější cesty, jak se do Evropy dostat. Samozřejmě mi bylo od začátku jasné, že je to naprostá hloupost, což se nakonec potvrdilo. Pak nám EU vnutila kvóty, což logicky mělo jediný efekt, utvrzení většiny lidí v tom, že západ EU nás nebere jako rovnoprávné partnery. Rozumím postoji, že jednorázové přijetí řekněme dvou či tří tisíc muslimských uprchlíků do Čr by nás nijak výrazně nepoškodilo, jde ovšem o princip, jednak odmítám něco, co je ze své podstaty nefunkční, druhak odmítám princip, kdy západ EU dělá východním členským zemím EU mentora a poručníka, a odmítám zpochybňování suverenity států EU, pokud jde o to, koho si "pustíme na svůj dvorek" a koho ne. A jako většina lidí jsem se oprávněně obával, že z "pár tisíc" může být za rok třeba "pár desítek tisíc" nebo "pár stovek tisíc". Obavy se opět "zhmotnily", když Evropský parlament schválil v podstatě trvalý systém přerozdělování uprchlíků mezi státy EU.
Další "kapitolou" jsou někdy až absurdní ústupky muslimským komunitám v zemích na západ od našich hranic, ať už jde o tutlání kriminality muslimů v médiích, nepodávání vepřového na školách, suspendování doktora jedné britské nemocnice za to, že si dovolil kritizovat praxi některých muslimských lékařů - pauzy na modlení uprostřed operace či odmítnutí lékařek sundat šátek i na operačním sále. U nás zase Česká televize... - Planeta Yó, "tajemné šeherezády v nikábech" v jednom dílu pořadu Cestohrátky, obžalování Martina Konvičky za sice velmi necitlivou, ale přesto nadsázku. A výsledek - jak se dalo čekat - nárůst nevraživosti našinců k muslimské komunitě.
Já jsem ovšem něco takového předvídal. Jestliže jsou lidé omezováni, zastrašováni, vyhazováni z práce a "náhubkováni" tak zvaně "v zájmu tolerance k jiným kulturám", tak z psychologického hlediska, a na pochopení tohoto jevu nemusím být psycholog, se jedná o těžkou provokaci, která v lidech vzedme negativní emoce právě proti těmto "jiným kulturám". Přirozené a rozumné by bylo téma odtabuizovat a na základě svobodné veřejné diskuze "nakreslit hranici", co jsme jako stát a společnost ochotni tolerovat jako přijatelnou kulturní či náboženskou odlišnost a co už je tak zvaně "přes čáru". Hysterické reakce "sluníčkových" politiků, vytváření nejistoty v lidech, "utahování šroubů" v otázce svobody projevu a neřízená migrace..., to je nejjistější "recept" na podnícení skutečné nenávisti ne jen k muslimům, ale k imigrantům obecně.
Ukázkovým příkladem jsou dopisy lidí řediteli jisté teplické školy, aby vyloučil muslimskou studentku, s níž nebyly žádné problémy, naopak údajně od dotyčného ředitele dostala pochvalu, tedy aby ji vyloučil za to, že nosí hidžáb - onen šátek, kterým si zbožné muslimky zahalují vlasy - zdůrazňuji, že nejde o burku či nikáb, který zahaluje celý obličej a jde nad rámec příkazů islámu. Když pominu fakt, že jde o podobný nátlak na školu, který byl vyčítán ombutsmance Anně Šabatové, jen "v opačném gardu", a že tady vítězí emoce nad chladným rozumem, neboť takovéto akce nevedou k jednotnému a systémovému řešení, zda šátek ano či ne, příp. kde ještě ano a kde už ne, silně se obávám, že podobné akce mohou vést k většímu sebeuzavření a sociálnímu vyloučení muslimů, kteří tu žili již před imigrační krizí, většině lidí nijak zvlášť nevadili, neboť jejich počet je velmi malý - v řádu několika promile, což ovšem znamená i jejich možnou radikalizaci, protože, stejně jako my, se budou cítit "zahnáni do kouta". Na druhou stranu chápu reakci těch lidí, kteří ony dopisy či e-maily psali. Také se cítí být zaháněni do kouta a bojí se o svou zemi, o svou kulturu či o svou svobodu, dušenou zostřující se politickou korektností. Přesto to není řešení - řešením je ukázat muslimům stabilní a jasnou hranici, co budeme a co nebudeme tolerovat, a ukázat jim, že západní způsob života je i pro ně lepší než konzervativní islám, který ponižuje ženy ne jen nošením "nějakého" šátku, ale jejich podřízeností otcům, bratrům a manželům, který zakazuje i "měkký" alkohol, zakazuje v době postního měsíce ramadánu přes den pít i obyčejnou vodu, a to i v 40ti-stupňových vedrech, nařizuje fyzické tresty za sex dvou svobodných lidí, v případě nevěry dokonce smrt, stejně jako za zřeknutí se islámu..., zkrátka za správnou cestu považuji snahu o plné začlenění těch muslimů, kteří o to mají zájem, a tedy nenahánět je do náruče těch, kteří jim pak povědí - vidíte, kam jste to dopracovali vaší nepevností ve víře, chtěli jste se zavděčit "nevěřícím", ale oni vás "odkopli" a mají vás za neplnohodnotné lidi, tak zpytujte svědomí a vraťte se na jedinou a správnou cestu, na cestu pravého (tedy fanatického) islámu, neznečištěného zvyky "bezvěrců". Takto se "vyrábějí" islamisté.
Proto tvrdím, že "sluníčkáři", pseudohumanisté jako A. Merkelová a omezovači svobody projevu jako náš ministr spravedlnosti Robert Pelikán dle mého mínění nepřímo přiživují nesnášenlivost a netoleranci vůči muslimům obecně, tedy i vůči těm umírněným, a možná i k nemuslimským přistěhovalcům s odlišnými kulturními zvyklostmi, protože ignorují vůli lidu a vnucují jim své pseudomoralistické postoje tak silovým, povýšeným a arogantním způsobem, že jediným výsledkem bude, že ne jen z "tolerance k odlišným kulturám", ale i z "lidských práv" či "liberální demokracie" se pro většinu lidí stanou symboly nadutosti a neschopnosti politických a intelektuálních elit, nebo spíš "jelit"..., a symboly ohrožení západního způsobu života, zejména pak občanských svobod, jak jsme je znali. A v důsledku toho se posiluje radikalizace i těch muslimů, kteří by za příznivějších podmínek byli ochotní přijmout podstatnou část našich západních hodnot. Jenže, komu z nás by se chtělo, kdybychom byli nuceni emigrovat, přijmout hodnoty hostitelské země, pokud by nás většina tamějších "domorodců" neměla ráda, protože by je jednoduše štvala ta spousta privilegií, která nám co by imigrantům tamější vládci poskytují? Osobně se nedivím některým lidem z jiných kultur, a nejde zdaleka jen o muslimy, že západní civilizací pohrdají jako morálně pokleslou, rozmazlenou a neschopnou se ubránit proti vnějšímu ohrožení, neboť lidé tu ztratili ochotu položit život za svou zem a za své morální hodnoty, naopak jejich "vládcové" dělají vše proto, aby tradiční hodnoty ještě více rozložili. Takový Iráčan či Afghánec, vedený k úctě k víře, k úctě ke své kultuře a k pevné loajalitě vůči své rodině v širším smyslu slova, tohle asi jen velmi těžko pochopí a jen těžko pro něj taková kultura bude pozitivním vzorem.
http://www.lidovky.cz/chrante-ceske-deti-pred-propagandou-a-vylucte-arabku-zadaji-reditele-desitky-e-mailu-gml-/zpravy-domov.aspx?c=A160415_133133_ln_domov_ogo

 

Autor: Adam Mikulášek | sobota 16.4.2016 13:55 | karma článku: 32,75 | přečteno: 1757x
  • Další články autora

Adam Mikulášek

Možná není co slavit, ale je co bránit

Tak tu opět máme 17. Listopad. Poslední dobou se rozmáhá postoj, že vlastně není co slavit a že za komunistů bylo líp. Druhá strana zase křičí něco o populistech ohrožujících svobodu a demokracii.

17.11.2017 v 20:06 | Karma: 11,87 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Rozdíl mezi škodlivou pozitivní diskriminací a férovým vyrovnáváním šancí

Příklad nespravedlivé pozitivní diskriminace: rasové kvóty, jež fungují tak, že „nebílý“ student se může dostat na školu na úkor „bílého“ studenta, který udělal přijímačky lépe.

15.11.2017 v 13:48 | Karma: 11,50 | Přečteno: 100x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

„Páááňčitelko, Pepíček je xenofób! Pouštěl o přestávce Mešitu!!!“

„Maruško, jsi velmi svědomitá dívenka. Dostaneš ředitelskou pochvalu za statečnost a pětikilčo jako zvláštní odměnu. Něco hezkého si kup a přijď zas na kus řeči!“

15.11.2017 v 9:25 | Karma: 12,29 | Přečteno: 151x | Diskuse| Občanské aktivity

Adam Mikulášek

VZP nechala umřít člověka na rakovinu, odmítla uhradit nákladný lék!

Bránil se soudní cestou, ale než mohla naše loudavá justice vynést verdikt, pacienta bohužel dostihla smrt na agresivní typ nádoru zvaný sarkom.

14.11.2017 v 16:53 | Karma: 34,21 | Přečteno: 1742x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Neomarxisté potřebují rasisty, aby mohli ospravedlnit udávání spolužáků a podobné praktiky

Děcka blbnuli ve škole, zdravili se římským pozdravem, podobným tomu nacistickému..., zkrátka asi jako když parta opilců z blbosti zazpívá cestou z hospody internacionálu..., spolužačka je udala a dostala za to 2000 euro!

14.11.2017 v 10:33 | Karma: 38,33 | Přečteno: 1541x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik